تحول در تولیدات دامی با ویرایش ژنوم

توانایی ویرایش ژنوم برای تولید دام های اصلاح شده توجه پژوهشگران را به استفاده از این فناوری جلب کرده است.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از تکنولوژی ریویو یک متخصص ژنتیک استرالیایی، موفق شد در آزمایشگاه ژنتیک دانشگاه کالیفرنیا به کمک فناوری کریسپر ژن SRY را به سلول های پوست گاو منتقل کند. این ژن باعث تعیین جنسیت به سمت جنس مذکر می شود.

آلیسون وان انمان قصد دارد گاوهای اصلاح شده ای تولید کند که از والد نر تنها گوساله های نر تولید شوند. گاوهای نر بزرگ تر هستند و سریع تر رشد می کنند. تولید این گاوها برای دامداران سودمندتر خواهد بود.

وی در پروژه ای دیگر تحقیقاتی برای تولید گاوهای شیری به روش ویرایش ژنوم انجام داده است.

فناوری ویرایش ژن پتانسیل بسیار زیادی در دامپروری دارد. این فناوری پیش ازاین نیز برای تولید محصولاتی با صفات برتر مانند تولید گوسفندانی با پشم های بلند تر استفاده شده است.

گوشت قرمز یکی از منابع اصلی تامین پروتیئن در رژیم غذایی انسان است. به گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی(OECD)  مصرف جهانی گوشت قرمز در سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۳۱۷ میلیون تن بوده است. مصرف گوشت گوساله از سال ۱۹۹۵ تاکنون به طور متوسط سالانه ۳/۲ درصد رشد داشته است. تولید گاو های اصلاح شده می تواند تحول بزرگی در صنعت تولید گوشت ایجاد کند.

تهیه و تنظیم: شقایق فکوری

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.