امید به درمان بیماری های اعصاب به کمک پروبیوتیک ها

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تا سال آینده می توانیم برخی بیماری های اعصاب را به کمک محصولات پروبیوتیکی درمان کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایلنا، در حاشیه همایش روز جهانی میکروبیوم که در مرکز همایش‌های بین المللی رایزن برگزار شد، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره تاریخچه میکروبیوم اظهار کرد: خوشبختانه اکنون دانشمندان به باکتری‌های ساکن در بدن و روده انسان با ایده ای خاص و علمی نگاه و از این باکتری ها محافظت می کنند، همچنین در مواردی که این باکتری ها از بین رفته باشند، آنها را با باکتری های سالم جایگزین می کنند، بنابر این امروزه دانشمندان به اهمیت باکتری ها در سلامت انسان، پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و در مواردی درمان بیماری ها پی برده اند.

پیشگیری از ابتلا به بیماری ها به کمک باکتری ها

وی بیان کرد: ما در دهه آینده می‌توانیم به کمک باکتری‌ها بسیاری از بیماری ها را درمان و از بروز آنها جلوگیری کنیم، این در حالی است که ما در ۲ دهه قبل با هجمه آنتی بیوتیکی بسیاری از باکتری های ساکن در روده را مورد هدف قرار می دادیم و آنها را بی محابا از بین می بریم، بنابراین سلامت انسان به مخاطره می افتاد، از سوی دیگر رعایت نکردن اصول تغذیه ای موجب شد که باکتری های ساکن در روده تغییر کنند و انسان به بیماری های مختلف دچار شود.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: ما اکنون تلاش می کنیم تا با شناسایی نقص موجود در ساختار باکتریایی روده انسان ها سلامت را به افراد برگردانیم.

قانعی تاکید کرد: خوشبختانه تحقیقات در زمینه باکتری ها در کشور آغاز شده است و ما از مرحله علمی هم عبور کرده ایم و اکنون فناوری این رشته در دستان ماست به طوری که سه کارخانه در کشور محصولات پروبیوتیکی برای انسان، دام و طیور تولید می کنند که متخصصان بالینی هم از این فرآورده ها به خوبی استقبال کرده اند.

وی یادآوری کرد: برنامه ما برای سال آینده این است که چندین محصول پروبیوتیکی را به بازار عرضه کنیم تا علاوه بر تامین سلامت غذایی افراد، چرخ اقتصاد زیستی را هم بچرخانیم.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.