سالانه 250 میلیارد تومان صرف تحقیقات کشاورزی می‌شود / با اظهارات غیرکارشناسی درباره تراریخته، آرامش جامعه را بر هم نزنید

ایانا – موسسه بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور، تاکنون 2 پروژه مهم در بذر سیب‌زمینی و سیب را عملیاتی کرده که طبق برآوردها عایدات اقتصادی آن به اندازه 50 درصد کل هزینه‌هایی است که دولت در سال گذشته برای تحقیقات در نظر گرفته بود.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در حاشیه مراسم گشایش ساختمان جدید موسسه بیوتکنولوژی منطقه شمال که در استان گیلان واقع است، گفت: 40 درصد بودجه سازمانی، صرف امور تحقیقاتی در 20 موسسه پژوهشی کشاورزی می‌شود و 60 درصد آن برای حقوق پرسنل است. به عبارتی 250 میلیارد تومان …


رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در موسسه بیوتکنولوژی منطقه شمال مطرح کرد:

سالانه 250 میلیارد تومان صرف تحقیقات کشاورزی می‌شود / با اظهارات غیرکارشناسی درباره تراریخته، آرامش جامعه را بر هم نزنید

ایانا – موسسه بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور، تاکنون 2 پروژه مهم در بذر سیب‌زمینی و سیب را عملیاتی کرده که طبق برآوردها عایدات اقتصادی آن به اندازه 50 درصد کل هزینه‌هایی است که دولت در سال گذشته برای تحقیقات در نظر گرفته بود.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در حاشیه مراسم گشایش ساختمان جدید موسسه بیوتکنولوژی منطقه شمال که در استان گیلان واقع است، گفت: 40 درصد بودجه سازمانی، صرف امور تحقیقاتی در 20 موسسه پژوهشی کشاورزی می‌شود و 60 درصد آن برای حقوق پرسنل است. به عبارتی 250 میلیارد تومان به صورت سالانه برای تحقیقات زیرمجموعه‌های مختلف کشاورزی هزینه می‌شود.

اسکندر زند، با اشاره به اینکه امسال اولویت سازمان، پیگیری پروژه‌های اقتصاد مقاومتی است، افزود: موسسه بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور، تاکنون 2 پروژه مهم در بذر سیب‌زمینی و سیب را عملیاتی کرده که طبق برآوردها عایدات اقتصادی آن به اندازه 50 درصد کل هزینه‌هایی است که دولت در سال گذشته برای تحقیقات در نظر گرفته بود.

زند خاطرنشان کرد: بیوتکنولوژی از رشته‌های جدیدی است که ظرفیت بسیار بالایی دارد، اما متاسفانه کشور ما در این ارتباط به اندازه کافی سرمایه‌گذاری نکرده و بسیاری از پتانسیل‌های آن مغفول مانده است. این در حالی است که کشوری مانند کوبا که در تحقیقات بیوتکنولوژی پیشرو محسوب می‌شود، سال‌های قبل پروژه‌های گوناگونی را شروع کرده و اکنون یکی از موفق‌ترین کشورهاست.

به گفته وی، سرمایه‌گذاری در تحقیقات بیوتکنولوژی، می‌تواند بین 30 تا 50 درصد سودآوری داشته باشد. بنابراین یکی از راهکارهای بهبود وضعیت اقتصادی است که با فراهم شدن زیرساخت‌ها باید آن را پیش برد.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، در ارتباط با سرنوشت محصولات تراریخته در ایران گفت: این مقوله 3 بخش دارد؛ تحقیقات، تولید داخلی و واردات. بخش اول را می‌توان یکی از اجزای لاینفک پیشرفت کشور دانست. بنابراین محققان ما باید به جدیدترین علوم و فنون بیوتکنولوژی آگاهی کامل داشته و ما نیز آن را به شدت دنبال می‌کنیم. زیرا قانون هم به هیچ عنوان پژوهش در این زمینه را محدود نکرده است.

به گفته این مقام مسوول، در تولید داخلی نیز قانون ایمنی زیستی به واسطه کمیته ویژه خود، تمام جوانب یک محصول تراریخته را سنجیده و پس از تایید، اجازه رهاسازی به آن را خواهد داد. اما مهم‌ترین بخش مربوط به بحث واردات است و به نظر می‌رسد آن هایی که نسبت به مبحث تراریخته احساس نگرانی می‌کنند، باید بیشتر در این بخش تمرکز کنند.

زند ادامه داد: اکنون بخش عمده‌ای از تغذیه دام و به ویژه طیور کشور و همچنین روغن مصرفی، تراریخته هستند که در صورت قطع واردات، قطعا امنیت غذایی کشور به خطر خواهد افتاد. این در حالی است که نمونه‌های غیرتراریخته این محصولات یا در دنیا وجود ندارد و یا اگر هم باشد، قیمت بسیار بالایی خواهد داشت. بنابراین تصمیم‌گیری در این زمینه باید حساب شده و دقیق صورت گیرد.

وی معتقد است که اکنون جهت‌گیری‌ها و مخالفت‌ها بیشتر علیه تحقیقات است و این موضوع به صلاح منافع ملی نیست. چراکه محققان داخلی باید به آخرین اطلاعات دنیا مجهز شده و هیچ شخصی نگران رهاسازی نباشد. زیرا کمیته ایمنی زیستی، بر تمام جوانب، احاطه کامل دارد. بنابراین غیرمتخصصان نباید با اظهارات غیرکارشناسی، آرامش جامعه را به هم زده و ذهن مردم را نسبت به موضوع تراریخته معشوش کنند.

منبع: ایانا


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.