تسهیل تامین پروتئین با محصولات تراریخته

تولید غذای سالم و کافی یکی از اهداف مهندسی ژنتیک است. ذرت تراریخته غنی از متیونین جدیدترین محصول تراریخته است که به روشی ارزانتر و آسانتر این آمینو اسید ضروری را برای انسان و دام فراهم کرده است.

دانشمندان دانشگاه راتگرز به روش جدیدی برای افزایش ارزش غذایی ذرت دست پیدا کرده اند. در این روش با انتقال ژن از یک باکتری به ذرت، این محصول پرمصرف قادر به تولید متیونین خواهد بود.

ذرت پر مصرف ترین کالای خوراکی تجاری است و افزایش ارزش غذایی آن بسیار ارزشمند است. میلیون ها نفر  به ویژه در کشورهای درحال توسعه از مزایای این کشف جدید بهره مند خواهند شد. متیونین برای انسان به ویژه کودکان و برای رشد دام ضروری است. در واقع متیونین به اندازه ویتامین ها در رشد و سلامتی موثر است.

طبق نتایج منتشر شده مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی متیونین یکی از نه آمینو اسید ضروری برای انسان است که با مصرف گوشت تامین می شود. آمینو اسید متیونین برای رشد و ترمیم بافت ها ضروری است، باعث استحکام ناخن ها و انعطاف پوست و مو می شود. گوگرد موجود در متیونین از سلول ها در برابر آلاینده ها محافظت می کند و روند پیر شدن سلول ها را کند می کند. حضور گوگرد برای جذب سلنیوم و روی نیز ضروری است.

ذرت در غذای دام ها مصرف می شود. به دلیل کمبود متیونین در غذای دام از مکمل های متیونین در جیره غذایی دام ها استفاده می شود که بسیار گران قیمت هستند. دستاورد جدید دانشمندان می تواند در کاهش هزینه های تغذیه دام بسیار موثر باشد.

غذای طیور معمولا آمیزه ای از سویا و ذرت است و متیونین تنها آمینو اسید ضروری حاوی گوگرد است که کمبود آن در جیره غذایی طیور دیده می شود. دکتر جواکیم مسینگ، رئیس موسسه میکروبیولوژی واکسمن می گوید سالانه میلیاردها دلار صرف تولید متیونین به روش مصنوعی و افزودن آن به دانه های ذرت می شود که کمبود متیونین دارند. افزودن متیونین به ذرت به این روش هزینه های بسیاری را به تولید کننده ها از نظر پول و انرژی تحمیل می کند.

دانشمندان دانشگاه راتگرز یک ژن از باکتری اشرشیا کولای (E. coli) را به گیاه ذرت منتقل کردند؛ با این روش مقدار متیونین در دانه ذرت تا 57 درصد افزایش یافت. استفاده آزمایشی از این ذرت تراریخته در جیره غذایی جوجه ها نشان داد که ذرت تراریخته غنی از متیونین برای جوجه ها مفید بوده است.

در کشورهای توسعه یافته با استفاده از مکمل های حاوی متیونین در غذای دام و طیور، پروتئینی که از گوشت تامین می شود حاوی متیونین زیادی است. اما این مکمل ها گرانقیمت هستند و استفاده از آن ها برای تولید کننده ها در کشورهای در حال توسعه مقرون به صرفه نیست. به همین دلیل استفاده از ذرت غنی شده میتواند در کاهش هزینه های تولید گوشت دام و طیور بسیار موثر باشد. به علاوه ذرت در بسیاری از کشورهای در حال توسعه غذای اصلی مردم فقیر به ویژه کشاورزانی است که آن را کشت می کنند. تولید  ذرت تراریخته غنی از متیونین روشی ارزان برای تامین غذای سالم و کافی است و نیازی به خرید مکمل های متیونین یا مصرف غذاهای گران قیمت که حاوی متیونین باشد نخواهد بود.

منبع: Rutgers Today

ممکن است شما دوست داشته باشید
2 نظرات
  1. نیازمندان می گوید

    این تحقیق نشان می دهد که مهندسی ژنتیک می تواند بحران تغذیه، سو تغذیه، قحطی و گرسنگی را در جهان که متاسفانه رو به افزایش است را در ابتدا با گسترش این فناوری گسترش دهد و در مرحله بعد آن را بطور کامل برطرف کند و آینده ای درخشان را برای انسان ها به ارمغان بیاورد.

  2. غذای سالم می گوید

    این فناوری مهم می تواند با تولید غذای ارزان، سالم و کافی به گسترش عدالت و افزایش سطح رفاء جوامع انسانی بویژه در کشورهای جهان سوم کمک کند. و با کاهش هزینه های تولید محصولات غذایی به شکوفایی اقتصاد آنها کمک بکند.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.