مصرف تراریخته در کشورهای تولیدکننده

گفته شده محصولات تراریخته در سایر کشورها به مصرف انسانی نمی‌رسد.

متن شبهه

گفته شده محصولات تراریخته در سایر کشورها به مصرف انسانی نمی‌رسد.

تبیین شبهه

گاهی در مناظره­های مرتبط با محصولات تراریخته یا توسط برخی افراد ناآگاه چنین بیان می‌شود که سایر کشورها به ویژه امریکا با وجود آنکه بیشترین سطح کشت و تولید محصولات گیاهی تراریخته را در جهان دارد اما مصرف انسانی این محصولات را ممنوع می‌دانند. درباره ممنوعیت مصرف در اروپا هم مطالب مشابهی مطرح می‌شود (وقف‌چی، ۱۳۹۶).

پاسخ شبهه

محصولات تراریخته متعددی در ایالات متحده امریکا و دیگر کشورهای پیشرفته تولید می‌شود که کاربرد غذایی دارند. تقریبا تمامی کشت برخی از این محصولات مانند سویا، ذرت، و… در این کشورها از نوع تراریخته است. همچنین در کشورهایی مانند امریکا و کانادا الزامی برای اعلام اینکه محصول تولیدی در مزرعه یا کارخانه‌های فراوری مواد غذایی از نوع تراریخته یا غیر تراریخته است وجود ندارد. به همین دلیل است که با توجه به میزان مصرف محصولاتی که نوع تراریخته آنها در امریکا کشت می‌شود، گفته شده در 60 تا 70 درصد مواد غذایی که در فروشگاه‌های امریکا به فروش می‌رسد شامل نان، پیتزا، چیپس، کلوچه، بستنی، سس مایونز، شیر سویا، سوپ، شیرین کننده‌ها، پودرکیک و غیره حاوی ترکیباتی از سویا، ذرت، کلزا، سیب‌زمینی یا چغندر قند تراریخته هستند. (Cornell University, 2013).

امریکا با 146 میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی و 106 میلیارد دلار واردات محصولات کشاورزی (میانگین دو سال 2014 و 2015) دارای تراز تجاری مثبت 40 میلیارد دلار برای محصولات کشاورزی است. همچنین بر اساس آمار سازمان خوار بار و کشاورزی (FAO) در مورد تولید کل، میزان واردات، صادرات و مصرف چند نوع محصول کشاورزی در امریکا طبق جدول زیر می‌توان چنین استنتاج نمود که در مورد هفت گیاه (12 محصول) تراریخته اصلی در آمریکا درصد مصرف تراریخته به تولید تراریخته حدود 62 درصد و درصد میانگین وزنی مصرف تراریخته به تولید تراریخته حدود 84  می باشد. محصولاتی که عمدتا به صورت مستقیم مورد استفاده مردم قرار می گیرند مانند کدو حدود 49 درصد به مصرف داخلی آن کشور می رسد. در محصولات فراوری شده نیز میزان مصرف تراریخته به تولید تراریخته در خود امریکا نسبتا زیاد و از 52 تا 97 درصد متغیر می باشد. برای مثال در مورد شکر چغندرقند تراریخته در امریکا حدود 94 درصد آن به مصرف داخلی می رسد و علاوه بر آن حدود سه میلیون تن شکر از نیشکر و سه میلیون تن شکر وارداتی جمعا حدود 11 میلیون تن شکر نیاز مصرف مردم امریکا را تامین می‌کند. در مورد الیاف پنبه که غیر خوراکی محسوب می‌شود نیز 14 درصد تولید آن در امریکا مصرف می‌شود (محمودی و همکاران، 1395).

 

 

 

ردیف

محصول درصد سطح

زیر کشت تراریخته

درصد  مصرف تراریخته به تولید تراریخته
1 دانه ذرت 93 88
2 روغن ذرت 93 66
3 دانه سویا 94 52
4 روغن سویا 94 89
5 دانه کلزا 94 83
6 روغن کلزا 94 59
7 الیاف پنبه 96 14
8 دانه پنبه 96 97
9 روغن دانه پنبه 96 74
10 شکر چغندری 98 94
11 یونجه 29 99
12 کدو 12 49

جدول محصولات تراریخته تولید شده و مصرف شده در آمریکا (2013ـ2011)

ممکن است شما دوست داشته باشید
4 نظرات
  1. مبینا کاظم تبار می گوید

    نویسنده متن پاسخ به شبهات موضوع مصرف تراریخته در کشور های تولید کننده

    1. تیم مدیریت پایگاه بیوتکنولوژی ایران می گوید

      سلام. برخی از بخش های سایت در حال به روز رسانی هستند. این مطالب توسط همکاران پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران گردآوری شده است و منابع کامل به همراه سایر شبهات پاسخ داده شده تا پایان سال به روز رسانی خواهند شد. با تشکر از توجه شما مخاطب گرامی

  2. مبینا کاظم تبار می گوید

    نویسنده و مرجع مطلب مصرف تراریخته در کشور های تولیدکننده چیست؟

    1. تیم مدیریت پایگاه بیوتکنولوژی ایران می گوید

      سلام. برخی از بخش های سایت در حال به روز رسانی هستند. این مطالب توسط همکاران پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران گردآوری شده است و منابع کامل به همراه سایر شبهات پاسخ داده شده تا پایان سال به روز رسانی خواهند شد. با تشکر از توجه شما مخاطب گرامی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.