پنج شنبه ٠٤ خرداد ١٣٩٦
نظرسنجی
برتری محصولات تراریخته نسبت به محصولات غیر تراریخته چیست؟

محصولات تراریخته سالم‌تر هستند زیرا در مراحل تولید آن‎ها از سموم استفاده نمی‌شود
محصولات تراریخته بر خلاف محصولات غیرتراریخته قبل از ورود به بازار مورد بررسی قرار می‌گیرند
در مواردی محصولات تراریخته با هدف بهبود کیفیت اصلاح می‌شوند
محصولات تراریخته بر موجودات غیر هدف تاثیر سوئی بر جا نمی‌گذارند
همه موارد فوق

ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
[عضویت]
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 700862
 بازدید امروز : 197
 کل بازدید : 914999


   نسخه چاپي              ارسال به دوست

            
 


علمی اندیشیدن؛ راهکار چالش تراریخته‌ها

امروز دنیای فناوری‌های نوین و گردش سریع اطلاعات و اختراعات بشر است و در این عصر می‌طلبد که با استفاده از اصل دوراندیشی، خردمندانه از ظرفیت‌های علمی ایجاد شده سطح ملی و بین المللی بیشترین بهره را ببریم و در عین حال مراقبت لازم برای مقابله با آثار منفی این تکنولوژی ها صورت گیرد.


از جمله این علوم جدید؛ زیست فناوری و بیوتکنولوژی است که جایگاه ارزشمندی در بهبود وضعیت اقتصادی دنیا دارد و به تبع آن در کشور ایران نیز توسعه این فناوری های نوین در اسناد بالادستی نظام از جمله سند چشم انداز در افق ۱۴۰۴، نقشه جامع علمی کشور، سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، برنامه ششم توسعه کشور؛ همچنین توصیه های موکد رهبر معظم انقلاب مورد توجه جدی قرار گرفته و دستگاه های ملی و منطقه ای زیادی در این حوزه در حال فعالیت هستند و هر ساله نیز برای نیل به اهداف مترقی تعیین شده از بودجه دولتی ارتزاق می کنند.


محصولات تراریخته را باید محصول علم نوین دانست. لفظ محصولات تراریخته به تولیداتی اطلاق می شود که صفات مثبت و برتر آنها با بهره گیری از پیشرفته ترین علوم و فناوری های جدید و دستورزی ژنتیکی، برای افزایش بازده تولید و ارتقای امنیت غذایی مردم به کار می رود و این مهم زیر نظر محققان و دانشمندان علوم زیست فناوری و بیوتکنولوژی صورت می گیرد بطوری که با استفاده از آنزیم های هوشمند، ژن و صفت برتر گیاه را جداسازی کرده و آگاهانه به گیاه دیگری منتقل می کنند.


این دانش برتر، دارای موافقان و مخالفان سرسختی است خصوصا اینکه حدود یک سالی است که دولت تصمیم جدی تری به تحقیق و تولید محصولات تراریخته معروف به GMO یا محصولات دست کاری شده ژنتیکی گرفته و باعث شده ابراز نظرها صریح تر و چالشی تر گردد.


مخالفان، محصولات تراریخته را قیچی دو لبه می دانند و بر عدم اقبال کشورها برای تولید آن تاکید و سلامت این محصولات را مورد تردید قرار می دهند؛ در مقابل، موافقان نیز این گفته ها را فاقد سند علمی دانسته و مزیت هایی همچون تامین نیاز غذایی جمعیت فزاینده کره زمین که تا سال ۲۰۵۰ به ۹.۲ میلیارد نفر می رسد، کاهش مصرف آب و سموم سرطان زا، مقاومت به آفات، حرکت در مسیر علوم جدید و . . . را بر می شمرند.


در حال حاضر حدود ۱۸۱ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی جهان، زیر کشت و تولید محصولات تراریخته قرار دارد و ۲۵ کشور عضو اتحادیه اروپا که سخت ترین قوانین بهداشتی در زمینه تولید محصولات کشاورزی را دارا می باشند، مجوز تولید ۷۱ نوع محصول تراریخته را در اختیار دارند، در امریکا نیز بیشتر تولیدات شامل محصولات تراریخته است.


همچنین در بازار کشورمان؛ برنج، ذرت، سویا و اغلب روغن های استفاده شده، وارداتی و اکثریت نیز تراریخته هست و گفته شده ایران که از دهه ۸۰ شمسی پای در تولید این محصولات گذارده؛ سالانه سه تا پنج میلیارد دلار از محصولات تولیدی تراریخته را وارد و استفاده می کند.


آنچه مسلم است و نگارنده به آن اعتقاد دارد؛ می بایست برداری لازم برای افزایش ظرفیت تولید و بالا بردن ارزش زنجیره غذایی از علوم و فناوری های روز، بهره لازم را برد و از این طریق ضریب امنیت غذایی و توسعه پایدار را بهبود بخشید که در این مسیر باید به توان داخلی متخصصان و دانشمندان کشورمان و عملکرد دستگاه های نظارتی اعتماد کرد؛ از طرفی نباید در استفاده از محصولات دانش بنیان تعجیل کرد زیرا اطمینان کامل از سلامت محصولات تراریخته یک اصل مهم است.


همچنین دقت و مواظبت کرد تا دیدگاه های منتشر شده در خصوص تراریخته ها، به وادی سیاسی و بنگاه داران اقتصادی کشیده نشود تا با کار علمی و مدنظر قرار دادن منافع ملی و سلامت مردم، این قافله به سر مقصد عالی برسد.


*بیوتکنولوژیست

منبع: مهر




  


   تاریخ درج خبر : شنبه ١٨ دی ١٣٩٥   |   ساعت درج خبر : ١٥:٣٦   |   تعداد نمایش خبر : 71
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




عضویت در سرویس خبری
نام :   
ایمیل :   
صفحه اصلیIدرباره ماIاخبارIتماس با ما
   ©irbic.ir . All rights reserved Webmaster: Naghmeh Abiri