تولید نخستین موش مدل هموفیلی با فناوری کریسپر در ایران

محققان پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با استفاده از فناوری جدید کریسپر موفق به تولید نخستین موش مدل هموفیلی در ایران شدند.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از دیده بان علم ایران، محققان پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با استفاده از فناوری جدید کریسپر موفق به تولید نخستین موش مدل هموفیلی در ایران شدند.

دکتر علیرضا زمردی پور، رییس پژوهشکده زیست فناوری پزشکی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با اعلام این مطلب گفت: بسیاری از بیماری های انسان در موش قابل مدلسازی است. از جمله این بیماری ها هموفیلی است که هم در آزمون های داروهای فاکتور ۸ و هم توسعه روش های درمانی کاربرد خواهد داشت.

دکتر مهدی شمس آرا، عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری هم خاطرنشان کرد: در این طرح از روش ویرایش ژنوم کریسپر استفاده شده بدین ترتیب که ابتدا ژن فاکتور ۸ موشی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادیم و منطقه مناسب برای هدفگیری را انتخاب کردیم. در ادامه، RNA های راهنما سنتز و کلون شده و به پیش هسته جنین موش تزریق شدند، سپس جنین های دستورزی شده را به رحم موش های مادرخوانده منتقل کردیم و بعد از تولد نوزادان با آزمایش های ملکولی و آنالیزهای بیوشیمیایی غیرفعال شدن این ژن در موش های حاصل را تایید کرده است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.