فناوری‌های زیستی به کمک کاهش گازهای گلخانه‌ای می‌آید

کارگروه محیط‌زیست ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف کاهش گازهای گلخانه‌ای به دنبال اجرایی کردن برنامه‌ای برای استفاده از فناوری‌ها و روش‌های مؤثر زیستی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایرنا، براساس نتایج تحقیقات زیست محیطی، یکی از عمده عوامل آلودگی هوا در دنیا و از بین رفتن لایه ازن، افزایش گازهای گلخانه‌ای است؛ گازهایی که از فعالیت‌های صنعتی انسان ایجاد می‌شود و اتمسفری هستند و باعث گرم شدن سطح زمین، آب و لایه‌های هوا می‌شوند.

این نوع گازها که بیشتر توسط کشورهای پیشرفته و صنعتی ایجاد می‌شود، دشمن حیات زمین و محیط‌زیست هستند. در سال‌های اخیر نیز افزایش بی‌رویه تولید این نوع از گازهای خطرناک، نفس زمین را به شماره انداخته و خسارات جبران‌ناپذیری برای زمین و محیط‌زیست ایجاد کرده است.

آلودگی هوا کشورهای زیادی را در دنیا درگیر کرده است. ایران نیز یکی از کشورهایی است که دچار معضل آلودگی هوا شده است و سال‌هاست به دنبال یافتن روش‌هایی برای کاهش این آلودگی‌ها می‌گردد، روش‌هایی که با کمترین هزینه بالاترین حد از آلودگی را مرتفع کند.

استفاده از بیودیزل یکی از روش‌های کاهش گازهای گلخانه‌ای
اما استفاده از بیودیزل، بیوگاز و بیواتانول می‌تواند روش‌های مناسبی برای کاهش گازهای گلخانه‌ای باشد. گازهایی که تولید بی‌رویه آن‌ها می‌تواند زمین را به نابودی بکشاند.
ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ذیل کارگروه محیط‌زیست در همین راستا اقدام به بررسی و اجرای پایلوت استفاده از فناوری‌های زیستی برای کاهش گازهای گلخانه‌ای کرده است.

به‌طور مثال گسترش استفاده از بیوگاز در سیستم اتوبوس‌رانی تهران و تاکسی‌های شهر کیش یکی از این راه‌کارهایی است که چند سالی است توسط ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیری می‌شود.

همچنین تولید بیواتانول نیز در دستور کار این ستاد قرار دارد که به دلیل همکاری نکردن برخی نهادهای ذیربط هنوز به‌صورت کامل شاهد اجرایی شدن آن نیستیم؛ اما کارگروه محیط‌زیست ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنان در تلاش برای اجرایی سازی این برنامه است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.