افزایش جذب دی‌اکسید کربن در گیاهان با مهندسی ژنتیک

محققان استرالیایی دریافتند با انتقال برخی آنزیم‌ها از نوعی علف هرز به غلاتی مانند گندم و برنج می‌توان عملکرد آنها را به طور قابل توجهی افزیش داد.
دکتر روبرت شاروود استاد دانشگاه ملی استرالیا با اعلام این خبر گفت: این آنزیم‌ها موجب می‌شوند گیاه دی‌اکسید کربن موجود در جو را به ویژه با توجه به شرایط سخت آب و هوایی در دهه آینده به طور کارآمدتری جذب کند. هدف ما بهبود رشد و عملکرد ارقام زراعی مانند گندم و برنج از طریق انتقال آنزیم‌های مذکور به گیاه هدف است.
وی افزود: هم اکنون تیم پژوهشی ما بر آنزیم روبیسکو (Rubisco) تمرکز کرده است که می‌تواند دی اکسید کربن را از جو اطراف دریافت و در ساخت قندهای مورد نیاز برای رشد گیاه استفاده کند…

افزایش جذب دی‌اکسید کربن در گیاهان با مهندسی ژنتیک

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه سیدنی غربی، محققان استرالیایی دریافتند با انتقال برخی آنزیم‌ها از نوعی علف هرز به غلاتی مانند گندم و برنج می‌توان عملکرد آنها را به طور قابل توجهی افزیش داد.

دکتر روبرت شاروود استاد دانشگاه ملی استرالیا با اعلام این خبر گفت: این آنزیم‌ها موجب می‌شوند گیاه دی‌اکسید کربن موجود در جو را به ویژه با توجه به شرایط سخت آب و هوایی در دهه آینده به طور کارآمدتری جذب کند. هدف ما بهبود رشد و عملکرد ارقام زراعی مانند گندم و برنج از طریق انتقال آنزیم‌های مذکور به گیاه هدف است.

وی افزود: هم اکنون تیم پژوهشی ما بر آنزیم روبیسکو (Rubisco) تمرکز کرده است که می‌تواند دی اکسید کربن را از جو اطراف دریافت و در ساخت قندهای مورد نیاز برای رشد گیاه استفاده کند.

دکتر اولا قانوم از دانشگاه سیدنی غربی نیز اظهار داشت: خیلی هیجان‌زده هستیم که تنوع قابل توجهی را در کارآمدی آنزیم روبیسکو در علف‌های مختلف برای تبدیل دی اکسید کربن به کربوهیدرات‌ها تحت شرایطی دمایی مختلف به دست آورده‌ایم.

 وی افزود: با استفاده از شبیه‌سازی ریاضی داده‌ها توانستیم آنزیم روبیسکو را که به بهترین نحو با ارقام زراعی که در شرایط گرما و سرمای قابل توجه رشد می‌کنند سازگار هستند شناسایی کنیم.

 

 منبع

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.