کلانتری: تولید محصولات تراریخته مصرف سموم شیمیایی را کاهش می‌دهد

عیسی کلانتری، مشاور معاون اول رئیس جمهور و دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با انتقاد از رویکرد غیرعلمی سازمان محیط زیست در خصوص فناوری‌های نو گفت: رویکرد سازمان محیط زیست در حوزه مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی و تولید محصولات تراریخته موجب عقب افتادگی کشور و آسیب به سلامت و محیط زیست بوده است.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی عیسی کلانتری در گفت‌و‌گو با «ایران» ضمن تأکید بر مزایا و سلامت محصولات تراریخته موجود گفت: سازمان محیط زیست نباید بدون منطق و به بهانه حفظ محیط زیست مانع توسعه کشور شود. مثلاً امروز در حوزه مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی و تولید محصولات تراریخته می‌بینیم که سازمان بدون منطق علمی مخالفت می‌کند و مانع تولید می‌شود…

کلانتری: تولید محصولات تراریخته مصرف سموم شیمیایی را کاهش می‌دهد

عیسی کلانتری، مشاور معاون اول رئیس جمهور و دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با انتقاد از رویکرد غیرعلمی سازمان محیط زیست در خصوص فناوری‌های نو گفت: رویکرد سازمان محیط زیست در حوزه مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی و تولید محصولات تراریخته موجب عقب افتادگی کشور و آسیب به سلامت و محیط زیست بوده است.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی عیسی کلانتری در گفت‌و‌گو با «ایران» ضمن تأکید بر مزایا و سلامت محصولات تراریخته موجود گفت: سازمان محیط زیست نباید بدون منطق و به بهانه حفظ محیط زیست مانع توسعه کشور شود. مثلاً امروز در حوزه مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی و تولید محصولات تراریخته می‌بینیم که سازمان بدون منطق علمی مخالفت می‌کند و مانع تولید می‌شود حال آنکه در حال حاضر بیش از 230 میلیون هکتار از زمین‌های زیر کشت دنیا را محصولات GMO یا تراریخته به خود اختصاص داده‌اند اما ما بشدت عقب افتادیم در حالی که محصولات تراریخته می‌توانند میزان مصرف سموم و آفت‌کش‌های شیمیایی را در مزارع کاهش دهند و آلودگی زیست محیطی‌ها را بکاهند اما سازمان محیط زیست بدون هیچ منطق علمی کشاورزان ما را از این دستاورد بزرگ محروم کرده است.

کلانتری تأکید کرد: اگر می‌خواهیم کشور به سمت پیشرفت حرکت کند باید از این برخوردهای غیرعلمی پرهیز کنیم، برای همین سازمان محیط زیست باید تلاش کند تا مانعی برای اشتغال و سرمایه‌گذاری در کشور نباشد و در عوض بازوی توسعه کشور باشد. بدون شک اگر محیط زیست دید مثبتی به توسعه داشته باشد صنایع هم حاضرند مسائل محیط زیستی را رعایت کنند اما لازم است محیط زیست خودش را با سیاست‌های توسعه‌ای کشور همسو کند.

وی افزود: برای حفظ منابع آب کشور ناچاریم میزان مصرف آب در کشاورزی را هر چه سریعتر کاهش دهیم. به گفته او طبق استاندارد جهانی کشورها نباید بیش از 40 درصد منابع آبی تجدیدپذیرشان را مورد استفاده قرار دهند در حالی که در کشور ما همین الان بیش از 100 درصد آب‌های تجدیدپذیر مصرف می‌شود.

کلانتری با اشاره به دستاوردهای زیست محیطی مهم دولت در سالهای اخیر گفت: بزرگترین اقدامات محیط زیستی دولت یازدهم را در سه چیز می‌توانم خلاصه کنم؛ نخست اینکه برای نخستین بار در کشور برای رودخانه‌ها و تالاب‌ها حقابه‌ای در نظر گرفته شد و این حقابه به صورت مصوبه به تصویب دولت رسید و به وزارت نیرو ابلاغ شد هر چند هنوز حقابه‌ای به دریاچه‌ها و تالاب‌ها داده نشده اما همین که 11 میلیارد متر مکعب حقابه سالانه، برای پهنه‌های آبی کشورمان به رسمیت شناخته شده این خودش دستاورد بزرگی است در حالی که پیش از این چنین بینشی در دولت‌ها وجود نداشت که اصلاً رودخانه‌ها و تالاب‌ها هم حقابه‌ای دارند و نتیجه همان تفکرات این شد که امروز شاهد خشکیدگی گسترده دریاچه‌های کشورمان هستیم. بنابراین این اتفاق بزرگی بود که دولت به رسمیت شناخت و حالا سازمان محیط زیست باید این حقابه را از وزارت نیرو مطالبه کند و بخواهد.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه می‌افزاید: دومین اقدام ارزشمند دولت یازدهم، احیای دریاچه ارومیه است که بالاخره تصمیم گرفت در همان جلسه نخست هیأت دولت، ستادی را برای رسیدگی به وضعیت دریاچه تشکیل دهد و این ستاد با کمک 600 کارشناس داخلی و خارجی در مدت چند ماه موفق شدند برنامه‌ای برای احیای دریاچه تدوین کنند و با وجود همه محدودیت‌های مالی و اعتباری که دولت داشت اما بخشی از اعتبارات مورد نیاز برای احیای دریاچه ارومیه تأمین شد تا امروز دریاچه از آن حالت بحرانی خارج شود و قطعاً اگر برنامه احیا بدرستی و با حمایت مالی دولت بعد از این اجرایی شود احیای کامل ارومیه در سال‌های آینده قطعی خواهد بود.

کلانتری خاطرنشان کرد: مسأله سوم که به نظر من خیلی مهم است تلاش این دولت برای توقف بهره‌برداری از جنگلهای شمال ایران است که ممنوعیت هر گونه بهره‌برداری در برخی طرح‌ها از سال گذشته آغاز شده و حتی این امر در مجلس نیز به تصویب رسیده و مقرر شده از سال چهارم برنامه ششم توسعه همه بهره برداری‌های تجاری کاملاً متوقف شود، اگرچه توقف بهره‌برداری تبعاتی هم خواهد داشت اما قطعاً حفاظت از این اندک باقیمانده جنگل‌های کشور خیلی مهمتر از اشتغالی است که می‌توانست ایجاد کند. از سوی دیگر اقدام مهم دیگری که اجتناب‌ناپذیر بود و باید شروع می‌شد اقدام اخیر سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور برای مالچ پاشی به منظور مقابله با شن‌های روان بود که پیش از این به دلیل مداخلات غیرکارشناسی سازمان محیط زیست در دولت قبلی متوقف شده بود.

کلانتری همچنین در پاسخ به اینکه مهم‌ترین اقدام دولت آینده در حوزه محیط زیست چه چیزی باید باشد نیز به «ایران» گفت: از کارهایی که خوب است در دولت آینده انجام شود افزایش ظرفیت علمی کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست است. سازمان محیط زیست باید خودش را تجهیز کند و نباید به بهانه ارزیابی طرح‌ها را عقب بیندازد چون در این صورت طرح‌های عمرانی دیگر توجیه اقتصادی نخواهند داشت.


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.