تأیید سلامت برنج تراریخته چین در امریکا
سازمان غذا و داروی امریکا با صدور بیانیهای سلامت برنج تراریخته چینی را تأیید و با مصرف آن در امریکا موافقت کرد.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، برنج تراریخته که توسط محققان چینی برای مقاومت در برابر آفات پروانهای و کاهش مصرف سم، اصلاح ژنتیکی شده است، فرایندهای ارزیابی ایمنی و سلامت را در سازمان غذا و داروی امریکا طی کرده و این سازمان با مصرف آن در امریکا موافقت کرد.
بر اساس گزارش رویترز، این برنج تراریخته به نام Huahui-1 توسط دانشمندان چینی در دانشگاه هوژانگ (Huazhong) برای مقاومت در برابر آفاتی مانند کرم ساقهخوار برنج توسعه یافته است.
دانشگاه هوژانگ روز یکشنبه این هفته در بیانیهای در وب سایت خود گفت: سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در هفته گذشته با ارسال پاسخ مکتوب به تقاضای دانشگاه هوژانگ با مصرف برنج تراریخته چینی موافقت کرده و اعلام کرده است بر اساس بررسیهای این سازمان مشکلی به لحاظ مصرف انسانی این برنج وجود ندارد.
دانشگاه هوژانگ اعلام کرده است که این محصول قبلا فرایند ارزیابی توسط سازمان حفاظت از محیط زیست امریکا را نیز طی کرده و از این پس مانعی برای صادرات برنج تراریخته چین به بازار امریکا وجود ندارد.
بر اساس بیانیه دانشگاه هوژانگ در صورتی که کشت این برنج در امریکا نیز مورد تقاضا باشد، علاوه بر موارد فوق نیاز به مجوز وزارت کشاورزی امریکا نیز خواهد داشت. این بیانیه به این نکته اشاره نکرده است که آیا چین چنین تصمیمی دارد یا خیر.
در ادامه بیانیه دانشگاه هوژانگ آمده است: تاییدیههای سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) و سازمان حفاظت از محیط زیست امریکا (EPA) نشان دهنده به رسمیت شناختن و پذیرش روشهای تست و ارزیابی ایمنی زیستی محصولات تراریخته در مراکز علمی چین از سوی نهادهای نظارتی امریکا است.
بر اساس گزارش چاینا دیلی، وان جیانمین، عضو آکادمی مهندسی چین، گفت: تا کنون بیش از 150 رقم پنبه مقاوم به آفت از سال 2008 در 28.6 میلیون هکتار از اراضی چین کشت شده است که این امر موجب باعث 60 درصدی استفاده از سموم آفتکش در چین شد.
چین اعلام کرده است قصد دارد تا سال 2020، ذرت و سویای تراریخته را نیز تجاریسازی کند.
خاطرنشان میشود جمهوری اسلامی ایران اولین بار در جهان 13 سال پیش پس از طی مراحل ارزیابی و صدور مجوز، برنج تراریخته مقاوم به آفت را تجاری سازی کرد اما با جنجالهای چند رسانه خاص تولید آن متوقف شد. کشت این برنج با ارزش افزوده بیشتر، هزینه کشت کمتر و عملکرد بالاتر میتوانست وابستگی کشور به برنج خارجی را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.