برای استفاده از فرآورده های موجودات دریایی

کارگروه زیست‌فناوری دریا تشکیل شد

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان این که دریا بستری مناسب برای تحقیق و توسعه است و تاکنون همه پتانسیل آن شناخته نشده است، از تشکیل کارگروه زیست ‌فناوری دریا در این ستاد به منظور کشف و استفاده از فرآورده های موجودات دریایی خبر داد.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر مصطفی قانعی در خصوص اقدامات مثبت ستاد توسعه زیست فناوری در چند ماه اخیر، گفت: یکی از مهم ترین اقدامات ستاد، تشکیل کارگروه زیست‌فناوری دریا با محوریت آبزی پروری و تولید جلبک و غیره است که نقش بسزایی در رونق اقتصادی خواهد داشت.

وی با اشاره به این که زیست فناوری دریایی یکی از حوزه‌های در حال رشد است که با کمک آن، از موجوداتی مانند ماهی، جلبک و یا باکتری‌ها به‌طور مستقیم و غیرمستقیم استفاده می‌شود، گفت: در حقیقت، بخش اعظمی از موجودات دریایی (به خصوص میکرو ارگانیزم‌های اولیه) هنوز ناشناخته باقی مانده‌اند که به‌تدریج در حال شناسایی هستند. حتی در مورد موجودات زنده شناخته‌ شده نیز دانش کافی برای مدیریت کارا و بهره‌برداری بهینه از آنها وجود ندارد.

وی تصریح کرد: زیست فناوری دریایی، زمینه نسبتا جدیدی است که به کشف و استفاده از فرآورده‌ها و فرآیندهای برگرفته از موجودات دریایی اختصاص دارد. این موجودات دریایی منبع ترکیبات منحصر به‌ فردی هستند که پتانسیل‌های صنعتی در زمینه‌هایی همچون تولید «مواد دارویی»، «آرایشی»، «افزودنی‌های غذایی»، «کاوشگرهای مولکولی»، «آنزیم‌ها»، «مواد شیمیایی ویژه» و «مواد شیمیایی مورد استفاده در کشاورزی» را دارند.

قانعی با اشاره به مهمترین فواید زیست فناوری دریایی گفت: این فواید شامل تولید فرآورده‌های جدید و اصلاح‌شده، فراهم آوردن تکنیک‌های جدید برای ردیابی، ارزیابی، ذخیره، حفاظت و مدیریت اکوسیستم‌های دریایی و همچنین پرورش شیلات و آبزیان به صورت پایدار و مطمئن است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: تولید مواد دارویی و آرایشی، مواد مرکب، پلیمرهای زیستی و آنزیم‌های صنعتی(جلبک‌ها، باکتری‌ها، مواد مولکولی بیولوژیک، ردیاب‌های زیستی، آفت‌کش‌های زیستی، تولید انرژی با استفاده از بیوماس دریایی) از جمله محصولات زیست فناوری دریایی است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.