دکتر مبارکی، متخصص سرشناس محیط زیست:

تراریخته برای محیط زیست کشور تهدید محسوب نمی شود

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، کارگاه آموزشی آگاهی بخشی و مشارکت عمومی ایمنی زیستی صبح روز چهارشنبه، 21 شهریور، در سالن سرو سازمان حفاظت محیط زیست با حضور جمع کثیری از کارشناسان و مدیران سازمان برگزار شد.

دکتر اصغر مبارکی متخصص تنوع زیستی و عضو کارگروه تخصصی ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به منابع بین المللی این حوزه گفت: تخریب زیستگاه، تغییرات اقلیم، استفاده بیش از حد از منابع طبیعی، گونه های مهاجم و آلودگی زیست محیطی پنج تهدید عمده تنوع زیستی هستند.

وی با اشاره به گونه های درمعرض خطر در ایران گفت: برای حفاظت از تنوع موجود نیازمند برنامه استراتژیک منسجم و استفاده از دانش روز هستیم.

این متخصص ایمنی زیستی در پاسخ به سؤالی در رابطه با مخاطرات محصولات تراریخته برای تنوع زیستی  تشریح کرد: زیست فناوری و محصولات تراریخته تهدیدی برای تنوع زیستی نیستند. در زیست فناوری نوین، ملاحظات زیست محیطی و تنوع زیستی در روند بررسی های ایمنی زیستی مورد توجه قرار می گیرند.

دکتر مطهره محسن پور، عضو هیئت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و متخصص ایمنی زیستی در رابطه با آگاهی بخشی و مشارکت عمومی در پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا گفت: مقدمه مشارکت فعال و موثر عموم در زمینه زیست فناوری، آگاهی صحیح از این موضوع است.

وی ضمن اظهار تاسف از انتشار اطلاعات اشتباه در مورد محصولات تراریخته در رسانه ها گفت: با نگاهی به مراکز اطلاعاتی معتبر از جمله اتاق تهاتر ایمنی زیستی به وضوح مشخص است اتحادیه اروپایی برای کشت محصولات تراریخته و مصرف این محصولات توسط انسان و دام مجوز صادر کرده است. وی تاکید کرد محصولات تراریخته در اروپا کشت و مصرف می شوند.

دکتر محسن پور بیان کرد: مدارک علمی معتبری نشان می دهند، کشت محصولات تراریخته، مصرف سموم را تا ۳7 درصد کاهش داده است.

وی افزود: استفاده از علف کش کم خطر و با ماده موثره کمتر در کشت برخی محصولات تراریخته فرصت دیگری برای کاهش خسارات کشاورزی به محیط زیست و حفاظت از تنوع زیستی را فراهم کرده است.

کارگاه آموزشی آگاهی بخشی و مشارکت عمومی ایمنی، از سلسله کارگاه های پروژه توانمندسازی ایمنی زیستی است که به همت پژوهشکده محیط زیست و تنوع زیستی در حال برگزاری است.

ممکن است شما دوست داشته باشید

نظرات بسته شده است.