دبیر ستاد توسعه زیست فناوری:

ایران تا ۱۴۰۰ در تولید داروهای بیوتک رتبه اول آسیا می‌شود

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ایران حداکثر ظرف سه سال آینده در تولید داروی‌های بیوتک رتبه نخست آسیا خواهد شد.

 به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایرنا، دکتر مصطفی قانعی افزود: ایران در تولید داروهای بیوتک در آسیا رقیب جدی ندارد.

بر اساس مطالعات انجام شده، در حوزه داروهای بیوتک 140 دارو در دنیا وجود دارد که 50 عدد از این داروها دارای صرفه اقتصادی برای ساخت و تولید است و گفته می‌شود ایران موفق به ساخت 25 دارو از این تعداد شده است.

ظهور شرکت‌های دانش بنیان در چند سال اخیر که متشکل از جمعی از محققان و پژوهشگران است بویژه در حوزه پزشکی و داروسازی باعث رشد مناسب کشور در حوزه دستیابی به دانش فنی ساخت داروهای ارزشمند در حوزه زیست فناوری یا همان بیوتکنولوژی شده است.

بیوتکنولوژی‌ شامل مجموعه ای از روش‌ها برای‌ تولید، تغییر و اصلاح ‌فراورده‌ها، به ‌نژادی‌ گیاهان‌ و جانوران‌ و تولید میکروارگانیسم‌ها برای‌کاربردهای‌ ویژه‌، با استفاده از ارگانیسم‌های‌ زنده‌ (مجموع اجزاء تشکیل دهنده موجود زنده) است، در واقع بیوتکنولوژی علم‌ رام‌کردن‌ و استفاده‌ از میکروارگانیسم‌ها در راستای‌ منافع‌ انسان‌ و تولید انواع محصولات جدید در حوزه های مختلف از جمله کشاورزی، صنایع غذایی، دارویی و پزشکی است.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به فعالیت حدود 500 شرکت دانش بنیان در حوزه زیست فناوری در کل کشور، در خصوص وضعیت تولید داروهای نوترکیب در کشورمان گفت: ما امسال تحقیق و مطالعه تولید حدود 25 داروی نوترکیب را آغاز کرده ایم.

وی تصریح کرد: تا سه سال آینده حدود 50 محصول تولیدی در حوزه بیوتکنولوژی خواهیم داشت که ضمن جلوگیری از ورود این داروهای ارز بر به کشور، رتبه نخست آسیا را در تولید این داروها را بدست خواهیم آورد.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه افزود: البته همواره کار تحقیق و توسعه در دنیا ادامه دارد و قصد ما این است که در حوزه زیست فناوری از جمله 10 کشور برتر دنیا شویم.

قانعی با تاکید براینکه، حاشیه سود، توانمندی و مدیریت اصلی‌ترین شاخصه‌ها برای سرمایه‌گذاری در حوزه زیست فناوری محسوب می‌شود، گفت: در حال حاضر حدود پنج میلیارد  دلار صرف واردات غذای دام و طیور می شود که می‌توان با حرکت به سمت توسعه زیست فناوری از حجم واردات کاست و این محصولات را در داخل کشور تولید کرد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.