رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران:
تولید محصولات تراریخته حفظ محیط زیست و بهبود اقتصاد کشور رابه دنبال دارد
نیراعظم خوش خلق سیما در حاشیه بازدید معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان از پژوهشکده بیوتکنولوژی استان گیلان در رشت اظهار داشت: تولید محصولات تراریخته حفظ محیط زیست و بهبود اقتصاد کشور را به دنبال دارد و این اصلاح ساختار میتواند علاوه بر کاهش مصرف سم، اقتصاد کشور را نیز ارتقا امنیت غذایی را افزایش دهد.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از روزنامه اطلاعات نیراعظم خوش خلق سیما در حاشیه بازدید معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان از پژوهشکده بیوتکنولوژی استان گیلان در رشت اظهار داشت: مهندسی ژنتیک اصلاح نباتات، هدف دار است، یعنی با هدف انتقال ژن صورت میگیرد و اقدامی خارج از چرخه طبیعت نیست، با این حال اما تبلیغات سویی بر علیه آن صورت میگیرد.
وی افزود: تولید محصولات تراریخته حفظ محیط زیست و بهبود اقتصاد کشور را به دنبال دارد و این اصلاح ساختار میتواند علاوه بر کاهش مصرف سم، اقتصاد کشور را نیز ارتقا امنیت غذایی را افزایش دهد.
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران با بیان اینکه واردکنندگان بذر، سم و محصولات کشاورزی این فناوریها را برنمیتابند گفت: یکی از محصولات استراتژیک پنبه تراریخته است و حساسترین آفتی هم که دارد کرم غوزه است که حتی با ۲۴ بار سمپاشی از بین نمیرود و این سمپاشی علاوه بر آلودگی محیط زیست، هم کشاورز را آلوده میکند و هم سرمایه اش را بر باد میدهد. دبیرشورای عالی ایمنی زیستی با اشاره به فعالیتهای پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: اقداماتی که در پژوهشکدههای ما صورت میگیرد، باید منجر به فناوری شودو این فناوری به سرمایه گذار و بهره بردار ارجاع شود، هدفی که پژوهشکده بیوتکنولوژی دارد، این است که بتواند در اقتصاد وکارآفرینی کشور اثر گذار باشد.وی با بیان اینکه از لحاظ نیروی انسانی فکور و فعال در زمینه بیوتکنولوژی کشاورزی دچار مشکل هستیم خاطرنشان کرد: این مشکلات را با ارتباطات بین المللی ایجاد کردهایم که تا حدی آن را برطرف کرده است و حتی دنیا مشتری یکسری از تحقیقات و دستاوردهای ما شده است و داوطلبانه از لحاظ هزینه مارا همراهی میکنند.
وی با ابراز رضایت از عملکرد پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گیلان اظهار داشت: ۲ سال است که این پژوهشکده را ماموریت گرا کردهایم که خوشبختانه همکاران ما بر روی پروبیوتیکها که مکملهای غذایی هستند و میتوانند سلامت دام و طیور و آبزیان و ضریب تبدیل آنها را بالا ببرند، فعالیت دارند. در این زمینه هم اکنون با بخش خصوصی همراه شدهاند و در حال آزمایشهای نهایی هستند که قطعاً خروجی خوبی به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: در زمینه احشام و به ویژه گوسفند نیز یکی از همکاران ما از آلمان به این زمینه ورود کرده است تا بهره وری گوشت را در گوسفند افزایش دهد، همچنین در زمینه آبزیان با همکاری موسسه تحقیقات شیلات برای تغذیه آنها اقدامات مهمی صورت گرفته است.