تولید تراریخته راهکاری برای مبارزه با بیماری قارچی عدس
یک عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد لرستان گفت: تولید گیاهان تراریخته راهکاری برای مبارزه با بیماری قارچی عدس است.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایسنا دکتر رضا میردریکوند اظهار کرد: عدس با دارا بودن حدود 22 درصد پروتئین، یکی از مهمترین و قدیمیترین منابع غذایی بشر است.
وی ادامه داد: از طرفی بقایای گیاه عدس شامل ساقه، کاه و کلش و پوسته غلاف آن دارای ارزش غذایی بالایی بوده و برای مصرف دامهای اهلی مناسب است.
میردریکوند اضافه کرد: بیماریهای قارچی مختلفی مانند پژمردگی آوندی، پوسیدگی و سفیدکها به همراه سایر بیماریهای باکتریایی و ویروسی همواره رشد این گیاه را تهدید کرده و تولید محصول آن را کاهش میدهند.
این مدرس دانشگاه افزود: یکی از راههای ایجاد مقاومت نسبت به این بیماریها تولید گیاهان تراریخته مقاوم به بیماری است.
وی خاطرنشان کرد: برای تولید این گیاهان ابتدا باید ژنهای مقاومت را در گیاهان شناسایی کرد.
میردریکوند گفت: پس از شناسایی، با انتقال این ژنها میتوان گیاهان تراریخته مقاوم به بیماری راتولید کرد.