مردم طی هزاران سال از بیوتکنولوژی در کشاورزی استفاده کردهاند
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی منطقه شمال غرب با اشاره به اینکه مردم طی هزاران سال از فرایندهای بیوتکنولوژی در کشاورزی استفاده کردهاند، گفت: مهندسی ژنتیک کمک می کند که شیوه های اصلاح به صورت هدفمندتر، کاراتر و در زمان کوتاه تری انجام پذیرد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران، دکتر محمد امین حجازی، رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی منطقه شمال غرب گفت: مردم طی هزاران سال از فرایندهای بیوتکنولوژی در کشاورزی و صنایع تخمیر استفاده کردهاند.
وی افزود: تولید انواع فراورده های غذایی تخمیری از جمله نان، ماست، پنیر و سرکه مثال هایی از کاربرد بیوتکنولوژی رایج در صنایع غذایی است.
دکتر حجازی گفت: اکتشافات قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم در مورد چگونگی انجام فرآیندهای مفید توسط میکروارگانیسم ها و نیز نحوه ایجاد بیماری به واسطه آن ها به تولید تجاری واکسن ها و آنتی بیوتیک ها منجر شد.
وی ادامه داد: توسعه این علم و سایر شاخه های مرتبط با آن از جمله مهندسی ژنتیک کمک می کند که شیوه های اصلاح به صورت هدفمندتر، کاراتر و در زمان کوتاه تری انجام پذیرد و به این ترتیب تولید انواع فراورده های بیوتکنولوژیکی که قبلا تولید آن توسط میکروارگانیسم ها میسر نبود و یا اینکه توجیه اقتصادی نداشت، عملا امکان پذیر شود.
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی منطقه شمال غرب گفت: یک نمونه از میکروارگانیسم های ترانس ژنیک یا تراریخته، باکتری تولید کننده انسولین انسانی است.
دکتر حجازی افزود: امروزه بیوتکنولوژی میکروبی با تولید فراورده های بسیار متنوع کاربردهای وسیعی در حوزه های مختلف از جمله صنایع غذایی، کشاورزی، دارویی و آرایشی، شیمیایی و محیط زیست دارد.
وی گفت: تولید انواع آغازگرهای میکروبی، آنزیم ها، آنتی بیوتیک ها، مواد مغذی مانند اسیدهای آمینه، ویتامین ها ،عوامل شیمی درمانی، واکسن ها حلال ها و مواد آلی مانند اتانول، اسید لاکتیک، بوتانول و غیره از جمله این محصولات به شمار می آیند.
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی منطقه شمال غرب اظهار داشت: ارزش بازار جهانی محصولات میکروبی در سال ۲۰۱۷، ۱۷۰٫۵ میلیارد دلار ارزیابی شد و پیش بینی می شود این مقدار در سال ۲۰۲۳ به ۳۰۲٫۴ میلیارد دلار برسد.