شبیه سازی خرگوش با دی ان ای مصنوعی
محققان آلمانی با ابداع دی ان ای مصنوعی که از بدن خرگوش به دست آمده، موفق به شبیه سازی انبوه آن و تولید یک مدل سه بعدی دقیق از این حیوان شده اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران به نقل از خبرگزاری مهر این شبیه سازی به تولید مدل های سه بعدی خرگوش با دی ان ای مصنوعی انجامیده است که در آینده راه را برای شبیه سازی واقعی انواع حیوانات هموار می کند.
این اقدام تلاشی برای تقلید از روند طبیعی تولید مثل موجودات است. اطلاعات مربوط به اجزای مختلف بدن موجودات بر روی دی ان ای آنها ذخیره شده و فشردگی این اطلاعات تا بدان حد بالاست که یک گرم از دی ان ای قادر به ذخیره سازی ۲۱۵ پتابایت داده یا ۲۱۵ میلیون گیگابایت اطلاعات است.
این اطلاعات در صورتی که به درستی نگهداری شوند تا میلیون ها سال سالم و قابل بهره برداری باقی می مانند و محققان از دهه ها قبل به دنبال دسترسی به داده های یادشده، رمزگشایی از آنها و کپی برداری و تقلید از فرایند ذخیره اطلاعات بر روی دی ان ای هستند.
تلاش برای تقلید از سازوکارهای دی ان ای در حوزه ذخیره سازی اطلاعات کار تازه ای نیست. اما پژوهشگران آلمانی برای اولین بار از یک مدل گرافیکی رایانه ای به نام استنفورد بانی برای بازسازی مولکول های دی ان ای به طور مصنوعی و سرهم بندی کردن آنها با استفاده از یک پلیمر منعطف پلاستیکی برای شبیه سازی یک خرگوش بهره گرفته اند.
این مدل سه بعدی پلاستیکی حاوی دی ان ای هایی با کارکردی مشابه با دی ان ای های واقعی خرگوش است و محققان امیدوارند بتوانند از این مدل پلاستیکی و دی ان ای های آن برای شبیه سازی خرگوش های دیگر بهره بگیرند.
در صورت تحقق این هدف راه برای شبیه سازی موجودات واقعی توسط انسان و خلق آنها هموار خواهد شد.