دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران:
محصولات تراریخته سالم هستند/۹۰ درصد کشورهای دنیا مصرف کننده محصولات تراریخته
دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران اعلام کرد که بیش از ۸۵ درصد روغنهای سویا در ایران تراریخته هستند و ۹۰ درصد کشورهای دنیا نیز از محصولات تراریخته استفاده میکنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران به نقل از خبرگزاری ایسنا میرهوشنگ بیرشک دبیر انجمن صنایع روغن نباتی اعلام کرد: بیش از ۸۵ درصد روغنهای سویا در ایران تراریخته هستند و ۹۰ درصد کشورهای دنیا نیز ازمحصولات تراریخته استفاده میکنند. در مورد سلامت محصولات تراریخته هم میتوان گفت این محصولات از سلامت کافی برخوردارند و دلایل برای ناسالم بودن محصولات تراریخته وجود ندارد.
به گفته وی، روی تمام محصولات روغن نباتی که از روغن تراریخته استفاده میشود، برچسب “تغییر ژنتیک یافته” درج شده است.
دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران اضافه کرد: بیش از ۹۵ درصد روغن کلزایی که در داخل مصرف میشود، از دانههای کلزای داخلی است؛ زیرا در چند سال اخیر کشت دانههای کلزا افزایش چشمگیری داشته است و در این امر خودکفا هستیم.
بیرشک با اشاره به اینکه روغنهای پالم ۱۰۰ درصد وارداتی و غیرپالم هستند، اظهار کرد: روغن پالم در فرمولاسیون روغن سرخکردنی استفاده میشود و این روغن به صورت مستقیم و ۱۰۰ درصد خالص عرضه نمیشود. استفاده از روغن پالم در روغن سرخ کردنی مقاومت آن را به حرارت بالا میبرد و این روغن را برای سرخ کردن مناسب میکند.