دانشمند ایرانی سلولهای بنیادی، عضو آکادمی علوم جهان شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران به نقل از دیده بان علم ایران، دکتر حسین بهاروند، دانشمند برجسته پژوهشگاه رویان و برنده جایزه سال ۲۰۱۹ فرهنگستان علوم جهان (تواس) در رشته زیست شناسی به عضویت این فرهنگستان انتخاب شد.
در فهرست اعضای جدید فرهنگستان علوم جهان، علاوه بر دکتر بهاروند، نام ۳۵ دانشمند دیگر از ۱۵ کشور خارجی دیده می شود که ۱۲ نفر آن ها از دانشمندان زن هستند.
با پیوستن اعضای انتخاب شده در سال ۲۰۲۰ که از مجمع عمومی آتی فرهنگستان به طور رسمی به فرهنگستان ملحق می شوند شمار اعضای تواس به هزار و ۲۷۸ نفر می رسد.
دکتر بهاروند پیش از این جایزه سال ۲۰۱۹ آکادمی علوم جهان در رشته زیست شناسی و جایزه سال ۲۰۱۴ یونسکو در حوزه علوم زیستی را نیز دریافت کرده بود.
بهاروند که استاد ممتاز، موسس و رئیس پژوهشکده زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان است در سال ۱۳۸۲ برای اولین بار سلولهای بنیادی جنینی انسانی و موشی را در ایران تولید کرد و در سال ۱۳۸۷ به همراه همکارانش موفق به تولید سلولهای بنیادی پرتوان القائی انسانی و موشی شد.
این دستاوردها به او و همکارانش امکان داد تا شاخههای مختلف پزشکی بازساختی را در ایران پایهگذاری و پیگیری کنند.
تا کنون از او بیش از ۳۵۰ مقاله علمی بینالمللی و چهار کتاب به زبان انگلیسی توسط انتشارات Springer و John Wiley به چاپ رسیده است. وی تاکنون موفق به کسب ۳۰ جایزه ملی و بینالمللی شده است.
بهاروند در سال ۲۰۱۷ به عنوان یکی از ۲۰ فرد تاثیرگذار سلولهای بنیادی از سوی سایت معتبر The Niche در سطح جهانی معرفی شد.