نخستین مجوز تجاری سازی برنج طلایی تراریخته حاوی ویتامین A صادر شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران به نقل از دیده بان علم، فیلیپین به عنوان نخستین کشور جهان مجوز تولید تجاری برنج طلایی اصلاح شده ژنتیکی را صادر کرد که کارشناسان امیدوارند با نابینایی کودکان مقابله کند و زندگی های بسیاری را در کشورهای در حال توسعه نجات دهد.
به گزارش دیدهبان علم ایران، مجوز ایمنی زیستی صادر شده توسط نهادهای ناظر دولت، راه را برای تولید برنج غنی شده با پیش ماده ویتامین A (بتاکاروتن) در سراسر فیلیپین هموار میکند.
راسل رینکه از موسسه تحقیقات بین المللی برنج (IRRI) مستقر در فیلیپین به خبرگزاری فرانسه گفت: “این یک مرحله واقعاً مهم برای پروژه ما است زیرا این بدان معناست که ما از این مرحله نظارتی گذشته ایم و برنج طلایی به اندازه برنج معمولی ایمن اعلام خواهد شد.”
وی گفت: “مقادیر محدود” بذر می تواند سال آینده در کشاورزان فیلیپینی در استان های منتخب توزیع شود.
IRRI و موسسه تحقیقات برنج فیلیپین دو دهه برای تولید برنج طلایی اصلاح شده ژنتیکی همکاری کرده اند.
مقامات روز جمعه گفتند ، این اولین برنج اصلاح شده ژنتیکی است که برای تکثیر تجاری در آسیای جنوبی و جنوب شرقی تأیید شده است.
رنگ طلایی این برنج ناشی از وجود بتا کاروتن در آن است.
برنج معمولی، غذای اصلی صدها میلیون نفر به ویژه در آسیا، بتاکاروتن تولید میکند، اما این ماده در دانه یافت نمیشود. تنها تغییری که در برنج اصلاح ژنتیکی شده ایجاد شده تولید بتاکاروتن در دانه است.”
ویتامین A برای رشد و نمو طبیعی ، عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن و بینایی ضروری است.
داده های سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که کمبود ویتامین A هر ساله باعث ۵۰۰ هزار مورد نابینایی در کودکان می شود.
تقریباً ۱۷ درصد از کودکان زیر پنج سال در فیلیپین کمبود ویتامین A دارند.
این مجوز در حالی صادر می شود که دانشمندان کشور ما در حوزه مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی کشاورزی قادر به تولید محصول تراریخته هستند، اما متاسفانه تاکنون مجوز تولید ملی این محصول در ایران صادر نشده است. امید است در آینده ای نزدیک کشور عزیزمان نیز مجوز تولید ملی این محصول صادر شود تا همچون گذشته پیشگام تولید علم و انتقال فناوری به کشورهای دیگر باشیم.
پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی ایران شما را به خواندن مطالبی مشابه دعوت می کند:
تولید برنج هایی با خاصیت مولتی ویتامین
یافته های تازه پژوهشگران وزارت بهداشت در یکی از نشریات گروه نیچر: سلامتی برنج تراریخته ایرانی
تولید ملی برنج تراریخته مقاوم به کرم ساقه خوار چه مزایایی دارد؟
تایید سلامت برنج تراریخته ایرانی