آغاز به کار بزرگترین رویداد علمی زیست فناوری کشور
صبح امروز چهارمین همایش بین المللی و دوازدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران با حضور گسترده دانشمندان و دانشجویان به میزبانی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و به صورت مجازی آغاز به کار کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، صبح امروز چهارمین همایش بین المللی و دوازدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران با حضور گسترده دانشمندان و دانشجویان به میزبانی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و به صورت مجازی آغاز به کار کرد.
کنگره بیوتکنولوژی به منظور آشنایی پژوهشگران و تولیدکنندگان داخلی با جدیدترین دستاوردهای ایران و جهان، به همت انجمن علمی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و باحمایت نهادهای دولتی و غیردولتی، بخش خصوصی و تشکل های بین المللی، مشارکت دانشگاهها، مراکز و انجمنهای علمی مرتبط هر دوسال یکبار برگزار می شود.
در افتتاحیه این کنگره آیت الله رشاد رییس حوزههای علمیه تهران حضور اساتید بزرگی از ایران در این همایش فاخر و بزرگ و به ویژه مهمان هایی از کشورهای دیگر را گرامی داشت و از متولیان برگزاری این همایش علمی و معرفتی تشکر کرد. در ادمه وی ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری سالار شهیدان، یاد و نام آقای دکتر بهزاد قره یاضی را به عنوان چهره فعال و تاثیرگذار در توسعه بیوتکنولوژی کشور که در فاجعه کرونا از بین ما رفته اند را گرامی داشت. رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بحثهای مهمی در میان اصحاب و ادیان حتی اسلام مطرح هست که این مباحث مانعی برای ورود به مطالعات زیست فناورانه می شود. در ادیان مختلف به تعابیر گوناگون این موضوع مطرح است که فعالیت های زیست فناورانه نوعی تغییر و تصرف در خلقت است و خلقت مخصوص خداست و کسی نمی تواند در آن دخالت کند. حال آنکه فهم درستی از این قاعده الهی نیست و خداوند بشر را خلق کرد و همه چیز را در تصرف وی قرار داد تا کامل شود و بقیه موجودات را هم کامل کند حتی این مساله مکروه و مستحب نیست بلکه گاه (فراوان) واجب است چون باعث تکامل می شود. استاد خارج فقه گفت البته این تصرفات نباید باعث تخریب شود.
در ادامه مراسم افتتاحیه همایش دکتر سیروس زینلی با اشاره به اینکه داغدار مهمترین فرد تاثیرگذار در حوزه زیست فناوری در کشور هستیم با قرائت فاتحه ای به روح بلند دکتر بهزاد قره یاضی سخن آغاز کرد. وی گفت: از یکسال پیش برای آماده سازی این مراسم در این روزهای کرونایی مردد بودیم که همایش حضوری باشد یا مجازی و امیدوار بودیم کرونا تمام شود در نهایت هر دو سناریو بررسی شد. انتخاب تیم علمی و اجرایی صورت گرفت کمیته علمی برعهده استاد فقید بود. هر دو هفته جلسات هماهنگی بود و همه چیز خوب پیش می رفت تا اینکه اوایل امسال فاجعه رخ داد استاد کرونا گرفت و متاسفانه ایشان را از دست دادیم و دکتر شوشتری کار دستیار علمی را ادامه دادند.
در این مراسم دکتر محمود تولایی به عنوان چهره تاثیرگذار و صادق شجاعی به عنوان پژوهشگر جوان معرفی شدند دکتر خوش خلق سیما مسئولیت کمیته انتخاب را بر عهده داشت. در ادامه مراسم، برنامه بزرگداشت زنده یاد دکتر قره یاضی به پاسداشت زحمات ایشان با حضور همسرشان برگزار شد.
رییس چهارمین همایش بین المللی و دوازدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی اذعان داشت هر فعالیتی برای بزرگداشت استاد فقید انجام شود کم است. وی پیشنهاد تهیه و تدوین کتابی برای آیندگان را مطرح کرد تا داستان تراریخته که داستان زندگی دکتر قره یاضی است، را آیندگان بدانند که اگر در زمینه بیوتکنولوژی به پیشرفت هایی رسیدند بدانند نتیجه خون دل، محرومیت و تهمت هایی است که دکتر قره یاضی تحمل کردند. وی گفت: همانطور که الان حق داریم بدانیم که در هشت سال جنگ ویرانگر چه پیروزی هایی رخ داده است و ما در حال حاضر مدیون فداکاری دیگران هستیم در عرصه بیوتکنولوژی چنین است و آیندگان باید بدانند.
وی از تاسیس بنیادی به نام دکتر قره یاضی با همت خانم دکتر خوش خلق سیما و جمعی دیگر خبر داد وی در ادامه با اشاره به زحمات بی وقفه خانم دکتر شوشتری در قسمت علمی و فعالیت های مدبرانه و خستگی ناپذیر دکتر سیفتی و تیم جوانشان در بخش اجرایی گفت: قطعا بدون کمک این جوان ها که آینده کشور هستند برگزاری این همایش ممکن نبود. زینلی گفت: تعداد مقاله ها و پوسترها در این شرایط سخت تحریمی و کرونایی جای بسیار افتخار دارد و در این همایش آقای دکتر گلباشی به عنوان مسنول امور بین الملل در انتخاب سخنرانان خارجی زحمت فراوان کشیده است.
دا ادامه طی مراسم بزرگداشت و یادبود آقای دکتر قره یاضی همسر ایشان بیان داشت: از زحمتی که در پاسداشت فعالیت ها و تلاش های همسرم کشیده شده است از طرف خودم، فرزندان و خاندان قره یاضی تشکر می کنم. اما پسندیده تر در واقع تحقق آرزوی همیشگی او در پیشرفت علمی و تبدیل ایران به یک قطب علمی است. وی در تمامی این سال ها هرچه که توشه داشت قربانی اهدافش کرد و مطمئن هستم که در پیشگاه خداوند سربلند ظاهر خواهد شد. انشالله همگی در کارهایشان موفق باشند و راه ایشان را با شجاعت ادامه دهند.
گفتنی است در این همایش نشست های تخصصی از روز اول برگزار می شود که هر نشست هدف خاصی را دنبال می کند در حاشیه این همایش مجمع و انتخابات انجمن بیوتکنولوژی در روز سوم برگزار می شود. این کنگره با حضور جمع کثیری از اساتید دانشگاه ها و پژوهشگران کشور و دانشجویان، میهمانانی از کشورهای مکزیک، آمریکا، هند، عراق و سویس تا پایان روز سه شنبه دوم شهریور ماه ادامه دارد.
شما میتوانید برا ی دریافت اطلاعات بیشتر و شرکت در کنگره به آدرس زیر مراجعه فرمایید
لینک شرکت در سالن اصلی: https://b2n.ir/biotechcong2021
آدرس وب سایت: http://www.biotechcongress.ir
Instagram : Biotechcongress
Telegram : @Biotechcongress