خبرنگاران پرسیدند: مسئول توقف تولید محصولات تراریخته کیست؟
در حاشیه نشست خبری سومین همایش ایمنی زیستی و مهندسی ژنتیک سؤالات متعددی در مورد عدم اجرای قانون ایمنی زیستی و توقف تولید محصولات زراعی تراریخته مطرح شد.
در حاشیه نشست خبری سومین همایش ایمنی زیستی و مهندسی ژنتیک سؤالات متعددی در مورد عدم اجرای قانون ایمنی زیستی و توقف تولید محصولات زراعی تراریخته مطرح شد.
دکتر قرهیاضی در پاسخ به سؤال تعدادی از خبرنگاران در مورد مسئولیت عدم توسعه مهندسی ژنتیک در کشاورزی کشور، اظهار داشتند که بدلیل اینکه این نشست خبری تنها به منظور اطلاعرسانی در مورد سومین همایش ایمنی زیستی برگزار شده و جنبه علمی دارد، اجازه بدهید که بحث پیرامون این مسئله به جلسات دیگری واگذار شود. ایشان در جواب یکی از خبرنگاران که پرسید دلیل توقیف برنج تراریخته در کشور چه بوده است، گفت بروید از خودشان بپرسید. وی ادامه داد : "کسانی که در سال 1384 صدها تن بذر اصلاح شده برنج تراریخته را در انبار متروکی در رشت به زنجیر کشیده اند تا کنون حتی یک خط دلیل این کار را به مجری طرح اعلام نکردهاند"!
یکی از خبرنگاران نیز مطرح نمود که حتماً توقیف این محصولات بدلیل اثبات مضرات آنها نبوده و آیا اصلاً بررسیهایی توسط مسئولین در این مورد انجام شده است؟ دکتر قرهیاضی ضمن تشکر از ایشان بخاطر توجه ویژه به این مسئله، خاطر نشان کردند که در سال 1384 بررسی جامعی توسط سه انجمن بیوتکنولوژی، ژنتیک و ایمنی زیستی بر روی برنج تراریخته انجام شد که نتیجه آن نیز منتشر شده ودر اختیار مسئولین قرار گرفت. بر اساس این مطالعه هیچ گونه شوادی دال بر وجود هر نوع احتمال پی آمد منفی بدست نیامد. در ضمن وزرا و مسئولین وزارت بهداشت در دوره های مختلف از جمله در دولت آفقای دکتر احمدی نژاد بر سلامتی برنج تراریخته و محصولات تراریخته تولید داخل تاکید کردهاند.
در حالیکه در سال 2005 که حتی کشور چین نیز که اکنون تنها کشور تولید کننده برنج تراریخته در جهان است، محصول خود را به بازار عرضه نکرده بود، نام ایران به عنوان اولین تولید کننده این محصول حیاتی در مراکز معتبر بینالمللی ثبت شده بود.
در این نشست پرسشهایی نیز در مورد عدم اجرای قانون ایمنی زیستی در کشور، و واردات محصولاتی از کشورهایی مانند آرژانتین، برزیل و کانادا که جزو کشورهای پیشرو در زمینه مهندسی ژنتیک بوده و امکان وجود محصولات تراریخته در داخل کشور مطرح شد، که مورد تایید مسئولین نشست قرار گرفت، اما از خبرنگاران خواسته شد که دلایل آن را از مسئولین بپرسند.!
گفتنی است سومین همایش ایمنی زیستی و مهندسی ژنتیک توسط انجمن ایمنی زیستی، مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران و واحد علوم و تحقیقات دانشگاه ازاد اسلامی در تاریخ 23-25 خرداد ماه سال 1390 برگزار خواهد شد.