پیشی گرفتن تعداد دانشجویان ایرانی در دانشگاه آنکارا؟/دانشگاهیان ترکیه متقاضی همکاری با دانشمندان ایرانی
رئیس انجمن ایمنی زیستی که برای ارائه سلسله سخنرانیهایی در دانشگاههای مختلف ترکیه در این کشور به سر میبرد پس از ارائه سخنرانی در مورد مقایسه روشهای مختلف تولید محصولات کشاورزی و نقش ایران در گذشته و حال در توسعه این علوم، طی نشستی صمیمانه با دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در این دانشگاه از آنان خواست تا با تلاشی مضاعف با دستی پر به کشورمان برگردند.
رئیس انجمن ایمنی زیستی که برای ارائه سلسله سخنرانیهایی در دانشگاههای مختلف ترکیه در این کشور به سر میبرد پس از ارائه سخنرانی در مورد مقایسه روشهای مختلف تولید محصولات کشاورزی و نقش ایران در گذشته و حال در توسعه این علوم، طی نشستی صمیمانه با دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در این دانشگاه از آنان خواست تا با تلاشی مضاعف با دستی پر به کشورمان برگردند. دپارتمان زراعت دانشگاه آنکارا (مجموعه علوم زراعت، اصلاح نباتات، بیوتکنولوژی و گیاهان دارویی) در مجموع کمتر از 60 دانشجوی مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) دارد که بیش از 20 نفر آنها را آذری زبانهای ایرانی تشکیل میدهند. بر اساس قوانین ترکیه، بسیاری از دانشگاههای این کشور تمایزی را بین دانشجویان ترک و متقاضیان ادامه تحصیل آذری زبان قائل نیستند و با شهریهای جزئی (برابر با دانشجویان بومی) آنها را ثبت نام میکنند. پس از این نشست، آزمایشگاهها و امکانات پژوهشی دانشگاه آنکارا مورد بازدید رئیس انجمن ایمنی زیستی کشورمان قرار گرفت. اساتید دانشگاه آنکارا ضمن استقبال از این بازدید خواهان توسعه همکاریهای فیمابین به ویژه استفاده از تجارب ایران در زمینه مهندسی ژنتیک و تولید و رهاسازی گیاهان تراریخته شدند.
یادآور میشود که قوانین فعلی دولت ترکیه اجازه تولید محصولات تراریخته را نمیدهد ولی واردات و مصرف محصولات تراریخته در این کشور آزاد است. تجدید نظر در این موضوع در دیدار رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران با برخی از مسئولین شورای ملی ایمنی زیستی و وزارت کشاورزی ترکیه که برای استماع سخنرانی وی در دانشگاه آنکارا گردآمده بودند مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. بر اساس اظهارات دکتر صباح الدین اوزکان عضو کمیته ملی ایمنی زیستی ترکیه، دولت مصمم است در صورتی که دانشمندان این کشور بتوانند خودشان محصول تراریختهای را تولید کنند با ایجاد تغییر در قانون فعلی مجوز کشت انبوه و رهاسازی محصولات تراریخته را فراهم کند.