برنده اول: “پرده آخر” لیلا سرمدی
انجمن بیوتکنولوژی ایران در اختتامیه هفتمین همایش ملی بیوتکنولوژی، برندگان سومین دوره مسابقه داستاننویسی علمی تخیلی ژنتیک و بیوتکنولوژی به زبان فارسی را معرفی کرد. در رده سنی کودک٬ طوبی الهیاری و در رده سنی بزرگسال٬ برنده اول لیلا سرمدی با داستان پرده آخر٬ برنده دوم …

انجمن بیوتکنولوژی ایران در اختتامیه هفتمین همایش ملی بیوتکنولوژی، برندگان سومین دوره مسابقه داستاننویسی علمی تخیلی ژنتیک و بیوتکنولوژی به زبان فارسی را معرفی کرد. در رده سنی کودک٬ طوبی الهیاری و در رده سنی بزرگسال٬ برنده اول لیلا سرمدی با داستان پرده آخر٬ برنده دوم سید مهدی طیار با داستان نوشداروی زیستفناوری و برنده سوم محمد مجرد با داستان شاید آیندهای دیگر به عنوان برندگان این مسابقه اعلام شدند.
دکتر کسری اصفهانی، تاکنون مسوول برگزاری و دبیر هر سه دوره مسابقه داستان نویسی علمی تخیلی بیوتکنولوژی و ژنتیک به زبان فارسی در حاشیه همایش های مختلف بوده است. با توجه به برگزاری سومین دوره این جشنواره در حاشیه هفتمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران، گزارشی از وی در ارتباط با این رویداد علمی فرهنگی تقدیم خوانندگان محترم میشود.
پس از برگزاری دو دوره جشنواره داستاننویسی در ژانر علمی تخیلی در حوزه بیوتکنولوژی و ژنتیک در حاشیه کنگره نهم و دهم ژنتیک ایران که به ترتیب در سالن همایشهای بیمارستان میلاد (سال 1385) و سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران (سال 1387) برگزار شد، در پاییز سال 1389 و پس از موافقت هیات مدیره انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران، امکان برگزاری "سومین دوره مسابقه داستان نویسی علمی تخیلی بیوتکنولوژی و ژنتیک به زبان فارسی" در حاشیه هفتمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران فراهم شد.
اطلاع رسانی و دریافت آثار این جشنواره علمی-فرهنگی از طریق سایت سرویس خبری بیوتکنولوژی ایران (http://biotechnews.ir) انجام شد. در عین حال طراحی و ارسال پوستر و پخش خبر برگزاری این جشنواره از وبلاگها، سایتها، خبرگزاریها و رسانههای کشور صورت گرفت. به تدریج و پس از دو بار تمدید مهلت ارسال آثار، در نهایت 53 اثر دریافت شد. پس از دو مرحله داوری آثار، سرانجام در مراسم اختتامیه هفتمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران که شامگاه 23 شهریور با حضور مسوولین و محققان برجسته حوزه بیوتکنولوژی کشور در پژوهشگاه نیرو برگزار شد، از برندگان این دوره با اهدای جوایز ارزشمندی تقدیر شد.
داوری هر داستان توسط سه داور صورت گرفت. برای داوری داستانها 15 شاخص عمومی، علمی و ادبی از جمله اصالت اثر، نو بودن، بومی بودن، اعتبار علمی، خلاقیت، بسط، نگارش مناسب، جذابیت، قالب، ارتباط علمی موضوع و … در نظر گرفته شده بود که بر حسب اهمیت هر یک، ضریبی در نظر گرفته شده بود و جمع نهایی امتیازات تعیین کننده برندگان نهایی بود.
برگزاری این گونه مسابقات در حاشیه برگزاری یک کنگره معتبر علمی، شاید از نادر رخدادهای فرهنگی کشور بوده که به یاری خدا با استقبال علاقمندان مواجه شد. بی شک این گونه فعالیتهای علمی-فرهنگی سهم شایانی در نزدیکی علاقمندان علم و فرهنگ به یکدیگر و از همه مهمتر، عمومی کردن مباحث علمی دارد.
هدف از برگزاری این جشنواره علمی فرهنگی ایجاد انگیزه در نوجوانان و جوانان برای مطالعه و یادگیری مفاهیم ژنتیک و استفاده آنها از این اطلاعات در قالب یک داستان و اثر ادبی بوده است. این گونه مراسم باعث پرورش خلاقیت فکری شرکت کنندگان میشود به طوری که تلاش می کنند از دانش خود به نحوی در خلق یک اثر ادبی بهره برداری کنند. از این طریق قصد بر این بود تا توجه عامه مردم را به مباحث نوین ژنتیک و بیوتکنولوژی جلب شود.
به یاری خدا در آینده نزدیک، مجموعه داستانهای برگزیده این سه دوره مسابقه به صورت مجموعه نفیسی به زیور طبع آراسته خواهد شد. همچنین چهارمین دوره این مسابقه داستان نویسی نیز در سال 1391 در حاشیه دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران برگزار خواهد شد که این موضوع به روش موثری به اطلاع علاقمندان خواهد رسید. برای پیگیری موضوع میتوانید به سایت سرویس خبری بیوتکنولوژی ایران مراجعه کنید.