سخنان رهبری در سالگرد رحلت امام وظیفه بیوتکنولوژیست‌ها را سنگین‌تر می‌کند.

تهیه و تنظیم: نغمه عبیری-
بر اساس گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران مهندس عباس رجایی با کسب اکثریت بالایی در کمیسون کشاورزی، آب و منابع طبیعی بار دیگر برای ریاست این کمیسیون انتخاب شد. مهندس رجایی که نماینده مردم اراک در مجلس هفتم و هشتم نیز بوده است، همکاری نزدیکی را با انجمن‌های علمی و …

بر اساس گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران مهندس عباس رجایی با کسب اکثریت بالایی در کمیسون کشاورزی، آب و منابع طبیعی بار دیگر برای ریاست این کمیسیون انتخاب شد. مهندس رجایی که نماینده مردم اراک در مجلس هفتم و هشتم نیز بوده است، همکاری نزدیکی را با انجمن‌های علمی و سازمان‌های مردم نهاد پایه‌گذاری کرده است که به نظر می‌رسد به تدریج به عنوان الگو مورد توجه سایر کمیسیون‌ها نیز قرار می‌گیرد. مهندس رجایی در همکاری نزدیک با انجمن‌های علمی بیوتکنولوژی، ایمنی زیستی و ژنتیک موفق به تصویب قانون ایمنی زیستی شد. قانونی که در عین جلب رضایت پژوهشگرانی که روزگاری از سوی مدیران فناوری هراس به تمایل به بی‌قانونی متهم بودند، موجب خشم برخی از این دست مدیران را هم فراهم کرد و موجب شد تا اجرای آن در سه سال گذشته به محاق برود و کشور همچنان واردکننده محصولات تراریخته باقی بماند. انتخاب دوباره مهندس رجایی این امیدواری را در انجمن‌های علمی به وجود آورده است که این نوع قوانین اجرایی شوند. این امیدواری طی نامه تبریکی که از سوی رئیس انجمن ایمنی زیستی و بنیانگذار پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کشورمان به مهندس عباس رجایی ارسال شده دیده می‌شود. در نامه تبریک دکتر قره‌یاضی آمده است:
انتخاب دوباره شما در این مسئولیت امیدواری انجمن ایمنی زیستی را در به ثمر نشستن و اجرایی شدن قانون ایمنی زیستی و تحقق "تولید ملی" محصولات دانش بنیان و پاکیزه موسوم به تغیر شکل یافته ژنتیکی یا تراریخته در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به همین نام مزین شده است را افزایش می‌دهد؛ قانونی که به همت بلند شما و اعضای محترم کمیسیون کشاورزی سابق در سال 1388 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. متاسفانه این قانون از زمان تصویب آن توسط برخی مدیران میانی فناوری هراس در وزارت جهاد کشاورزی، وزارت امورخارجه و سازمان حفاظت محیط زیست به طور کامل بایکوت شده و اززمان تصویب این قانون تا کنون تولیدگران ملی و پژوهشگران (این سرمایه‌های ملی شایسته حمایت) با سرگردانی بیشتری از سوی دستگاه‌های اجرایی مواجهند و این در حالی است که بنا بر اعلام رسمی عالی‌ترین مقامات کشور (نظیر جناب آقای مهندس محمدی زاده، رئیس محترم سازمان حفاظت محیط زیست) طی همین مدت راه واردات محصولات تغییر یافته ژنتیکی یا تراریخته باز بوده و براساس مطالعات کارشناسی این انجمن سالیانه بین سه تا 5 میلیارد دلار از این نوع محصولات (به طور عمده از آرژانتین، برزیل و کانادا) وارد کشور شده است.
امروز استفاده از بیوتکنولوژی کشاورزی و مهندسی ژنتیک یک گزینه نیست بلکه یک الزام مطلوب است. الزامی که باید با گشاده رویی و نشاط به استقبال آن رفت. در حال حاضر بیش از 160 میلیون هکتار از اراضی جهان در اروپا، آمریکا و سراسر جهان به کشت این نوع محصولات اختصاص دارد. امروزه دیگر نمی‌توان محصول سویایی را در بازار تجارت جهانی سراغ گرفت که تراریخته نباشد. بنا براین برای کشوری مانند ایران که از نظر روغن نباتی خوراکی و کنجاله سویا و دانه ذرت (برای خوراک دام) تا بیش از 90 درصد به خارج از کشور وابسته است، سخن از انتخاب گزینه‌های احساسی و غیر علمی مانند کشاورزی ارگانیک و عاری از تراریخته یا از روی  نادانایی و سادگی است یا از روی دشمنی با تعالی علمی و اقتصادی کشور. انجمن‌های علمی ذیربط گزینه اخیر را در بین برخی از مدیران میانی فناوری هراس منتفی نمی‌دانند و آمادگی خود را برای روشن شدن موضوع اعلام داشته و می‌دارند.
به هر تقدیر سخنان رهبر معظم انقلاب در سالگرد رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در مورد پیشرفت علمی کشور و رشدی که کشورمان در حوزه زیست فناوری داشته است مسئولیت ما را در بخش کشاورزی دو چندان می کند تا آنچه را که پژوهشگران سخت کوش ما در عرصه تولید علم تقدیم جامعه کرده و موجب رضایت خاطر رهبری را فراهم کرده‌اند در عرصه تولید نیز به دست مصرف کنندگان برسد و موجب رشد و شکوفایی اقتصادی بشود و کشور را از بلیه واردات بی‌رویه محصولات کشاورزی برهاند.
تهیه و تنظیم: نغمه عبیری
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.