هم‌افزایی بردارهای موازی

این عنوان مطلبی است که در سرمقاله شماره شهریور ماه نشریه دوماهانه انجمن ایمنی زیستی ایران منتشر شده است. متن کامل این سرمقاله درادامه آمده است و فایل کامل این نشریه برای اعضای انجمن ایمنی زیستی ارسال شده است.

این عنوان مطلبی است که در سرمقاله  شماره شهریور ماه نشریه دوماهانه انجمن ایمنی زیستی ایران منتشر شده است. متن کامل این سرمقاله درادامه آمده است و فایل کامل این نشریه برای اعضای انجمن ایمنی زیستی ارسال شده است. همچنین در این نشریه مطالبی با عنوان‌های زیر منتشر شده است.
·        تاسیس شهر علمی" برای افزایش مشارکت انجمن‌های علمی در توسعه کشور / انجمن‌های علمی باید در جهت توسعه کشور به بازی گرفته شوند"
·        عقدتفاهم‌نامه همکاری بین شورای انجمن‌های علمی و مجمع تشخیص مصلحت نظام
·        انتخاب دکتر بهزاد قره‌یاضی به ریاست انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات کشور
·        عضویت انجمن ایمنی زیستی ایران در شورای انجمن‌های علمی ایران
·        مشارکت فعال دراجلاس متعهدین کارتاهنا ضامن منافع ملی در کاربرد فناوری مهندسی ژنتیک است / عدم‌شرکت دراین اجلاس یعنی گذشت ازحقوق کشور
·        برگزاری با شکوه دوازدهمین کنگره ملی زراعت و اصلاح نباتات
·        قطعنامه دوازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
·        تاکید بر رعایت اصل شایسته سالاری در انتخاب و انتصاب مسئولان آموزش عالی و پژوهشی کشور در قطعنامه دوازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
 
سرمقاله
هم‌افزایی بردارهای موازی


مقام معظم رهبری همواره در سخنرانی‌های خود تاکــــید می‌کنند که سیاست نظام «جذب حداکثری و دفع حداقلی» است. معظم‌له در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری در انتهای سال 1388 تاکید کردند که هیچ‌کس نمی‌خواهد کسی را از کشتی نجات (نظام اسلامی) بیرون بیندازد. نظام اســـلامی به همه می‌گوید: بیایید با ما باشید و وارد این کشتی نجات شوید.
نکته‌ای که در بیانات ایشان مستتر است، لزوم وحدت و فراهم بودن شرایط برای همه نیروهای معتقد به نظام در جهت خدمت به کشور است، به ویژه در این شرایط حساس که نه تنها باید از همه داشته‌های انقلاب بهره‌برداری شود بلکه باید ظرفیت آفرینی نیز کرد.
اما آنچه در واقع در کشور اتفاق می‌افتد با آنچه مورد تاکید بلند پایه‌ترین مقام کشور است چقدر شباهت دارد؟ نگاهی به اتفاقاتی که در اطراف می‌افتد و شنیدن صداهایی که از سر دلسوزی هر از چند گاهی به گوش می‌رسد ما را در یافتن این پاسخ کمک می‌کند. به طور مثال در بند پنجم قطع‌نامه پایانی دوازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران که در اواسط شهریور امسال برگزار شده تقاضا شده است که شایسته سالاری در انتخاب و انتصاب مسئولان مؤسسه‌های آموزش عالی و پژوهشی کشور در همه سطوح همراه با ایجاد زمینه‌های امنیت شغلی بدور از هر گونه گرایش‌های سیاسی مورد توجه قرار گیرد. چه شده است که این تعداد از محققان و اندیشمندان کشور دلسوزانه به جای دادن بیانه‌ای علمی و دادن دستورالعمل‌های اجرایی برای بهبود کشاورزی کشور، می‌خواهند که به مدیریت نهادهای پژوهشی و آموزشی توجه شود؟
به نظر می‌آید که تاکید این اندیشوران به تاثیر مدیریت بر فرآیند توسعه تحقیقات کشور است. فراموش نکنیم که زیر ساخت‌های مناسبی در تحقیقات علوم زیستی به ویژه مهندسی ژنتیک وجود دارد. به طور مثال پژوهشگاه‌ها، موسسات تحقیقاتی و آموزشی مجهزی در سالیان گذشته با هزینه‌های هنگفتی راه‌اندازی شده‌اند. از لحاظ نیروی انسانی هم خوشبختانه در شرایط رویایی هستیم؛ نیروهای با تجربه و تخصص بالا که تحقیقاتی شانه به شانه دانشمندان برتر بین المللی انجام می‌دهند و نــــیروهای جوان و جویای نامی که می‌خواهد تمام تلاش خود را در جهت خدمت به نظام و کشور در این سنگر! به کار گیرند. اما آیا نتیجه لازم را از این زمینه‌های مساعد بـرده‌ایم؟ آیا مدیریت کلان تحقیقات کشور به ویژه در حوزه مهندسی ژنتیک کشاورزی در جهت بهره برداری از تمامی ظرفیت‌های موجود تلاش کرده است؟
امید است که به جای تلاش در بهره‌برداری گسترده از زیرساخت‌ها و توان دانشمندان وفادار به نظام و کشور، تلاش خود را تنها و تنها در جهت باقی ماندن در پست و حذف منتقدان خود با انواع تهمت‌ها و جلوگیری از رشد علمی و ارتقا آنها نکنیم. نظام اسلامی به همه نیروهای مخلص خود احتیاج دارد و تنگ‌نظری و جلوگیری از رشد و بالندگی آنها ایستادگی در مقابل فرمایشات مقام معظم رهبری است. بردارهای موازی اثری هم افزایی دارند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.