شروع کشت ذرت مقاوم به خشکی در زامبیا
ترجمه و تنظیم: علی مفاخری و امیرحسین فرتاش-
کشاورزان زامبیایی بهزودی میتوانند کشت واریتهٔ جدید ذرت متحمل به خشکی SIRD 113 را شروع کنند. تولید واریتهٔ جدید ذرت میتواند جوابگوی بذر مور نیاز کشاورزان این کشور باشد. بذرهای این واریته …
کشاورزان زامبیایی بهزودی میتوانند کشت واریتهٔ جدید ذرت متحمل به خشکی SIRD 113 را شروع کنند. تولیدواریتهٔ جدید ذرت میتواند جوابگویبذر مور نیاز کشاورزان این کشور باشد. بذرهای این واریته بعد از اینکه توسط معاون رئیس جمهور زیمباوه (Joice Mujuru ) رونمایی شد از اوایل اوت 2012 (شهریور 1391) در اختیار کشاورزان قرار گرفت .
تحقیقات برای ایجاد و معرفی این رقم از سال 1997 در دست اجرا بوده است. واریته جدید ذرت مناسب برای مناطق کمباران زیمباوه است که در شرایط تنش در بین سایر واریتههای هیبرید عملکرد معنیدار و قابل قبولی داشته است که این امر موجب برتری این واریته برای کشت در مناطق مستعد خشکسالی میشود. این واریته در مقایسه با دانههای کوچکی که معمولاً توسط کشاورزان محلی در مناطق نیمهخشک کشت میشودعملکرد بهتری داشته است.
کشور زامبیا در حالی به جرگه کشورهای تولید کننده محصولات تراریخته میپیوندد که در ایران به دلیل فناوریهراسی و دانایی ستیزی برخی مدیران میانی متولی بیوتکنولوژی کشور ایران جایگاه درخور تحسین خود به عنوان اولین کشور اسلامی و منطقه که محصول تراریختهای را در سال 1383 به مرحله تولید انبوه رساند از دست داده و مدیریت دولتی ضمن بازدارندگی در مقابل تولید ملی محصولات تراریخته سالیانه اقدام به واردات میلیاردها دلار محصول تراریخته به کشورمان میشود. بدیهی است با توجه به قرار گرفتن کشورمان در منطقه خشک جهان و کمبود آب، استفاده از واریتههای تراریخته متحمل به خشکی میتواند موجب شکوفایی تولید کشاورزی و کاهش واردات محصولات تراریخته مانند ذرت و دانههای روغنی شود.
برای اطلاعات بیشتر در مورد این واریته میتوانید از سایت
http://www.sirdc.ac.zw/index.php/bulletin و
ترجمه و تنظیم: علی مفاخری و امیرحسین فرتاش