دکتر توفیقی دانشمند نخبه ولایتمداری است که آرامش را به دانشگاه‌ها بازخواهد گرداند

خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- رییس انجمن ایمنی زیستی ایران با اشاره به نگرانی‌های مطرح در خصوص وضعیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دولت یازدهم اظهار داشت: نگرانی‌ای که بابت انحلال این معاونت وجود دارد این است که همه مسوولیت‌های آن به وزارت علوم واگذار شود ولی با توجه …

رییس انجمن ایمنی زیستی ایران با اشاره به نگرانی‌های مطرح در خصوص وضعیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دولت یازدهم اظهار داشت: نگرانی‌ای که بابت انحلال این معاونت وجود دارد این است که همه مسوولیت‌های آن به وزارت علوم واگذار شود ولی با توجه اینکه ساختار وزارت علوم در کشور ایران مساوی با وزارت دانشگاه‌هاست؛ بنابراین بهتر است که معاونت به همین شکل باقی بماند و تقویت شود.
دکتر بهزاد قره‌یاضی با بیان اینکه معاونت علمی در بدو تاسیس با توجه به موازی‌کاری‌هایی که با وزارت علوم داشت، چندان ضروری به نظر نمی‌رسید، تصریح کرد: اما چیدمان، ساختارسازی و همچنین پی‌ریزی این معاونت به خاطر وامی که از شخصیت برجسته دکتر واعظ‌زاده به عنوان اولین رییس این مجموعه دریافت کرد، به نحوی پیش رفت که در حال حاضر به شرط وجود هماهنگی بین این معاونت و وزیر علوم شاید بتوان جهت حفظ آن استدلال کافی فراهم کرد.
مدیر گروه فناوری‌های نوین مرکز تحقیقات استراتژیک با اشاره به شائبه‌هایی مبنی بر حذف معاونت علمی تصریح کرد: نگرانی‌ای که از انحلال این معاونت وجود دارد این است که همه مسوولیت‌های آن به وزارت علوم واگذار شود ولی با توجه اینکه ساختار وزارت علوم در کشور ایران مساوی با وزارت دانشگاه‌هاست؛ بنابراین بهتر است که معاونت به همین شکل باقی بماند و تقویت شود.
قره‌یاضی افزود: درصورتی می‌توان به حذف معاونت علمی دست زد که وزارت‌علوم بتواند از موضعی برتر نقش حامی، هدایت‌گر و توسعه دهنده فناوری در همه بخش‌های اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی کشور را ایفا کند و به عبارت دیگر وزارت علوم به رسالت توسعه فناوری در دستگاه‌های اجرایی و حتی کل کشور باور داشته باشد.
وی تصریح کرد: درحال حاضر دربسیاری از کشورها، دانشگاه‌ها مجموعه‌ای نسبتا مستقل هستند و مسوولیت آموزش عالی و پژوهش‌های پایه‌یی را برخوردارند و وزارت علوم در این کشورها عهده‌دار هدایت و توسعه فناوری و در کشور است. البته این امری بدیهی است که وزارت علوم و فناوری در اینگونه کشورها از دانشگاهیان بیشترین استفاده را بکنند و در واقع پیوند دهنده بخش اجرا (صنعت و کشاورزی) با دانشگاه هستند.
قره‌یاضی اظهار کرد: الزاما افرادی که در وزارت علوم مسوولیت می‌گیرند نباید از دانشگاه‌ها انتخاب شوند و وزارت علوم باید از دانشگاه‌ها تفکیک شود و سطح خود را به وزارت اداره امور دانشگاه‌ها تنزل ندهد و تا نگاه جانبدارانه به هیچ دانشگاهی نداشته باشد.
رییس انجمن ایمنی زیستی ایران در ادامه با انتقاد از وضعیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دولت دهم ابراز عقیده کرد:‌ ناشایسته سالاری، تقابل با انجمن‌های علمی و غیر شفاف عمل کردن در امور محوله و همچنین ارائه گزارش‌های خلاف واقع مثل اعلام رتبه ایران در تولید مقالات زیست فناوری به عنوان رتبه کلی ایران در این حوزه از جمله ویژگی‌های این دوره بود.
قره‌یاضی با تاکید بر این که معاونت علمی و فناوری رییس جمهور در دولت جدید باید روحیه‌ی معتدل داشته باشد و در نخستین اقدام وضعیت علم و فناوری کشور را حداکثر ظرف یک ماه ارزیابی کند، تصریح کرد: معاون علمی فناوری جدید باید مشخص کند که چه چیزی را در علم و فناوری از دولت دهم تحویل گرفته است؟
وی نا مطلوب توصیف کردن وضعیت ایران در برخی شاخص‌های کیفی تولید علم از پایین بودن ضریب تاثیر و میزان ارجاعات به مقالات ایرانی ابراز عقیده کرد:در دوره‌ی مدیریت اخیر معاونت، میزان ارجاعات به مقالات 42 پله سقوط و از رتبه 50 به 92 کاهش داشته و هزاران عنوان از مقالات ارائه شده از سوی محققان ما حتی یک ارجاع هم نداشته‌اند، حال آن که برای هر کدام بودجه کلانی صرف شده است.
رییس انجمن ایمنی زیستی افزود: در بحث مقالات یکبار برای انجام تحقیقات مربوطه هزینه شده و بار دیگر به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم به پژوهشگر پاداش داده‌ایم و در حال حاضر دارای دهها هزار مقاله هستیم که هم قبل از انتشار و هم بعد از انتشار برای آن هزینه کرده‌ایم اما به آن ارجاعی نمی‌شود؛ مفهوم این امر چیست؟
قره‌یاضی تاکید کرد: معاون علمی و فناوری جدید ریاست جمهوری باید در بحث نگارش مقالات نظارت بیشتری بر روی وزارت علوم و سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و سایر مراکز اصلی تولید مقالات داشته باشد.وی تاکید کرد: همچنین معاون علمی و فناوری جدید ریاست جمهوری باید در انتخاب مدیران ستادهای توسعه فناوری مانند ستاد توسعه زیست فناوری افرادی را برگزیند که با فناوری مربوطه سر ستیز نداشته باشند!
قره‌یاضی افزود:‌ در دولت جدید باید نگاه ویژه‌ای به نخبگان صورت گیرد و تنها توجه به مباحث اقتصادی و معیشتی آنها نباشد؛ بلکه در درجه اول باید ابزار کار نخبگان فراهم شود و در مراحل بعد صدای این نخبگان شنیده شود و در نهایت نیز حاصل کار او در جامعه به کار گرفته شود.وی اضافه کرد: اتفاق خوبی نیست که به یک نخبه پول خوبی داده شود اما اجازه صحبت کردن به او داده نشود.
رییس انجمن ایمنی زیستی در ادامه با اشاره به معرفی دکتر جعفر توفیقی به عنوان سرپرست وزارت علوم، تصریح کرد: یقین داریم که وی به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی معرفی خواهد شد و با توجه به تجارب ارزنده علمی و اجرایی و همچنین شخصیت معتدل و ویژگی بارز ولایت‌مداری و همچنین رویکرد مدبرانه توام با آرامش قطعا مجلس به ایشان رای مثبت خواهد داد.
وی با اشاره به مشکلات آموزشی و علمی موجود در دانشگاه‌ها تصریح کرد: کسی جز دکتر توفیقی نمی‌تواند از عهده‌ی مشکلات پیش رو برآید. بنابراین امیدواریم که ایشان به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی و از سوی مجلس نیز تایید شود.
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

http://isna.ir/fa/news/92060905556/

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.