دکتر قره‌یاضی خواستار برون‌سپاری کارها و واگذاری آن از سوی ستاد توسعه زیست‌فناوری به انجمن‌های علمی شد.

عصر دیروز روسا و پیشکسوتان 14 انجمن علمی مرتبط با بیوتکنولوژی با دکتر سورنا ستاری معاون علم و فناوری رئیس جمهور و دکتر قانعی رئیس جدید ستاد توسعه زیست فناوری ملاقات و گفتگو کردند. در ابتدای این نشست دکتر بهزاد قره‌یاضی رئیس اتحادیه انجمن‌های علوم کشاورزی مدرن و …

عصر دیروز روسا و پیشکسوتان 14 انجمن علمی مرتبط با بیوتکنولوژی با دکتر سورنا ستاری معاون علم و فناوری رئیس جمهور و دکتر قانعی رئیس جدید ستاد توسعه زیست فناوری ملاقات و گفتگو کردند. در ابتدای این نشست دکتر بهزاد قره‌یاضی رئیس اتحادیه انجمن‌های علوم کشاورزی مدرن و رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران ضمن معرفی توانمندی‌های انجمن‌های علمی خواستار استفاده نهادینه معاونت علم و فناوری از این پتانسیل عظیم غیر دولتی در جهت پیشبرد اهداف ستاد توسعه زیست‌فناوری و دیپلماسی علمی در تعامل با مراکز معتبر علمی و پژوهشی جهان شد.

وی از دکتر ستاری و دکتر قانعی درخواست کرد از بزرگ شدن و حجیم شدن ستاد جلوگیری کنند و کارها را برون سپاری کرده و بسیاری از آنها را به انجمن‌های علمی واگذار کنند. برای مثال در ارزیابی عملکرد واحدهای زیست فناوری کشور هرگز نمی‌توان و نباید به گزارش مدیران آن دستگاه توجه کرد بلکه شایسته است این کار به نهادهای تخصصی و آگاه و بدون شائبه انتفاعی مانند انجمن‌های علمی واگذار شود که می‌تواند ضمن ارزیابی عملکرد این دستگا‌ه‌ها گزارشی هم از وضعیت موجود بیوتکنولوژی کشور تهیه و ارائه دهند. دکتر قره‌یاضی ضمن تاکید بر توانمندی انجمن‌های علمی برای تحقق هدف سه درصد از تولید ناخالص داخلی با استفاده از بیوتکنولوژی بر ضرورت رفع موانع و تکیه بر استفاده از فناوری مهندسی ژنتیک در کشاورزی گفت: "آرژانتین بیش از 20 میلیارد دلار از طریق کشت محصولات تراریخته سود برده است. تنها با کشت سویای متحمل به علفکش سود بالغ بر 19/7 میلیارد دلار تخمین زده شده است و این در حالیست که ایران بر اساس مستندات غیر قابل انکار در سال گذشته بیش از 16 میلیارد دلار محصول کشاورزی وارد کشور کرده که 5 میلیارد دلار آن محصولات تراریخته بوده است. همین میزان تولید محصول در کشور با تکیه بر استفاده بی‌رویه از سموم و فشار بر منابع آبی ارزشمند کشور حاصل شده است به نحوی که کشور ما با مصرف بیش از 90 درصد آب شیرین برای مصارف کشاورزی در معرض خشکی مطلق قرار گرفته است. بیوتکنولوژی برای همه این موارد راه‌حل دارد و تنها خواسته ما از ستاد این است که مسائل انحرافی مانند ایجاد تردید و ابهام و غیره را باید کنار گذاشت و حرکت رو به جلو را آغاز کرد".

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.