استفاده از محصولات تراریخته در آینده

تهیه و تنظیم: لیلا سرمدی- مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو در خبری عنوان کرد: “در کشور ما موضوع محصولات تراریخته به صورت جدی پیگیری شده و قانون ایمنی‌زیستی مصوب شده است. امیدواریم که ما هم در آینده نزدیک از این علمی که در دنیا به صورت گسترده استفاده می‌شود، بهره‌مند شویم.” به گزارش پایگاه خبری سازمان غذا و دارو مورخ 31/5/94، دکتر حسین رستگار، مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو اظهار داشت: …


مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو در خبری عنوان کرد: “در کشور ما موضوع محصولات تراریخته به صورت جدی پیگیری شده و قانون ایمنی‌زیستی مصوب شده است. امیدواریم که ما هم در آینده نزدیک از این علمی که در دنیا به صورت گسترده استفاده می‌شود، بهره‌مند شویم.”

به گزارش پایگاه خبری سازمان غذا و دارو مورخ 31/5/94، دکتر حسین رستگار، مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو اظهار داشت: “محصولات تراریخته محصولاتی هستند که در دنیا به صورت وسیع تولید، توزیع و مصرف می‌شوند. این محصولات در مقابل خشکی، شوری، حشرات و آفات مقاوم هستند و باعث افزایش کیفیت و کمیت و پایداری محصول می‌شوند. به عنوان مثال گوجه‌فرنگی که شاید به صورت طبیعی یک هفته پایدار می‌ماند و خراب نمی‌شود؛ با مهندسی ژنتیک گاهی اوقات تا دو ماه نیز پایدار می‌ماند.” مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو در ادامه خاطرنشان کرد: “محصولات تراریخته از جنبه‌های مختلف مهم هستند که یکی از مهمترین آنها روی‌آوردن بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته به تولید این محصولات است. در حال حاضر این محصولات در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز در حال مصرف است.” وی افزود: “در این زمینه بحث‌های متناقضی وجود دارد از جمله این که تغییر ژنتیک چه اثری روی سلامت انسان دارد اما تا به امروز کسی به طور کامل نتوانسته ثابت کند که این محصولات باعث صدمه به انسان می‌شود.” مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو ادامه داد: “میلیون‌ها هکتار در دنیا محصولات تراریخته تولید می‌شود و در سطح وسیعی نیز در کشورها مصرف می‌شود. پیش‌بینی می‌شود در آینده که مسئله خشکسالی پیش خواهد آمد با توجه به نیاز گسترده به غذا، تولید این محصولات یکی از روش‌های مقابله با گرسنگی در سطح جهان است.” وی بر ضرورت استفاده از محصولات تراریخته در کشور تاکید کرد و گفت: “در کشور ما هم این موضوع به صورت جدی پیگیری شده و قانون ایمنی‌زیستی تصویب شده است. در آیین‌نامه‌ها و مقررات به دنبال این هستیم که اگر این محصولات در کل دنیا مصرف می‌شود در کشور ما هم دارای ضوابط مشخصی باشد و مصرف شود و کاملا از طریق وزارت بهداشت عبور کند و پس از تایید وزارت بهداشت، این محصولات در سطح عرضه برای مردم قابل استفاده باشد.”

منبع: خبرنامه انجمن ایمنی‌زیستی ایران، شماره 38، دی ماه 94


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.