محروم کردن کشاورزان از تکنولوژیهای نوین عامل مهمی در بروز آسیبهای زیست محیطی است
مرکز اطلاعات بیوتکنولوزی ایران به نقل از قدس آنلاین- عیسی کلانتری در همایش ملی مهندسی ژنتیک در خدمت تولید غذای سالم و توسعه پایدار”، برداشتهای سیاسی از علوم و تحقیقات را از جمله آفتهای پیشرفت علمی کشور دانست و اظهارداشت: ارتقای توسعه پایدار از جمله مهمترین راهکارهای تأمین امنیت غذایی در کشور است. وی افزود: البته تبلیغات در مورد دستاوردهایی که هنوز به نتیجه قطعی نرسیدهاند میتواند بر اذهان جامعه …
عیسی کلانتری در همایش ملی مهندسی ژنتیک در خدمت تولید غذای سالم و توسعه پایدار”، برداشتهای سیاسی از علوم و تحقیقات را از جمله آفتهای پیشرفت علمی کشور دانست و اظهارداشت: ارتقای توسعه پایدار از جمله مهمترین راهکارهای تأمین امنیت غذایی در کشور است.
وی افزود: البته تبلیغات در مورد دستاوردهایی که هنوز به نتیجه قطعی نرسیدهاند میتواند بر اذهان جامعه اثرات منفی ایجاد کند.
مشاور معاون اول رئیس جمهور با اشاره به محدودیت استفاده از منابع طبیعی در کشور، تصریح کرد: طبق استاندارد جهانی، کشورها اجازهی برداشت 20 درصد از منابع تجدیدپذیر را دارند ولی این در حالی است که ایران در حال استفاده از 120 درصد از منابع تجدیدپذیر خود است.
وی بحران شدید زیست محیطی را از جمله نتایج استفادهی بیش از حد مجاز از منابع تجدیدپذیر عنوان و گفت : بیش از 90 درصد آبهای زیرزمینی ایران، بیکربناته شده است.
کلانتری عدم وجود کربنات لازم در آب را مهمترین عامل تحمیل هزینههای مازاد به کشاورزان در راستای کشت محصولات مختلف دانست و تصریح کرد: با توجه به شرایط زیست محیطی عصر امروز، سرمایهگذاری در بخش کشاورزی ضروری است.
دبیر کل خانه کشاورز ایران عدم کیفیت آب و خاک، عدم مواد آلی مناسب در خاک، عدم سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و عدم تجهیز کشاورزان به تکنولوژیهای نوین را از جمله موانع توسعه و آسیبهای بخش کشاورزی در ایران خواند.
وی با اشاره به اهمیت اتمام منابع آب زیرزمینی در کشور، خاطرنشان ساخت: عدم وجود آب مناسب از عوامل کاهش تولید و عدم کیفیت مناسب محصولات در ایران است.
این مسئول ترویج و ایجاد زمینه تولید محصولات مهندسی ژنتیک را از جمله ضرورتهای بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: سالانه بیش از هفت میلیون تن ذرت وارد کشور میشود که بیش از 90 درصد آن محصولات تراریخته (مهندسی ژنتیک شده) است.
کلانتری محروم کردن کشاورزان ایرانی از تکنولوژیهای نوین علمی، صنعتی و کشاورزی را عامل مهم آسیبهای زیست محیطی دانست و گفت: استفاده از تکنولوژی نوین در عرصههای مختلف تنها راه حفظ منابع کشور برای نسلهای آینده است.
منبع: قدس آنلاین