مصرف سالانه 27 هزار تن سموم کشاورزی در ایران
مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از وبدا- مسعود توحید فر خاطر نشان کرد: کاهش محصولات کشاورزی در جهان توسط آفات، به طور میانگین 14 تا 25 درصد برآورد شده است که متاسفانه استفاده از سموم کشاورزی به عنوان رایج ترین راه جلوگیری از این خسارت شناخته می شود.
این دانشیار دانشگاه پیرامون کاهش مصرف سموم کشاورزی و سرطان با کشت محصولات تراریخته گفت: سرطان، سومین عامل مرگ و میر بعد از بیماریهای قلبی و تصادفات در ایران محسوب میشود به طوری …
مسعود توحید فر خاطر نشان کرد: کاهش محصولات کشاورزی در جهان توسط آفات، به طور میانگین 14 تا 25 درصد برآورد شده است که متاسفانه استفاده از سموم کشاورزی به عنوان رایج ترین راه جلوگیری از این خسارت شناخته می شود.
این دانشیار دانشگاه پیرامون کاهش مصرف سموم کشاورزی و سرطان با کشت محصولات تراریخته گفت: سرطان، سومین عامل مرگ و میر بعد از بیماریهای قلبی و تصادفات در ایران محسوب میشود به طوری که تعداد مبتلایان به سرطان در ایران، سالانه 70 هزار نفر برآورد شده که یک سوم آن یعنی 34 هزار نفر، بر اثر سموم شیمیایی به این بیماری مبتلا میشوند.
توحیدی فر با اشاره به اینکه سیستم نظارتی دقیقی بر روی محصولات کشت گلخانهای در کشور وجود ندارد، تصریح کرد: میزان سم مورد استفاده در گوجه فرنگی و خیار گلخانهای بیش از 30 برابر حد مجاز است و استفاده از این سموم، علاوه بر تاثیرات منفی بر سلامت انسان، باعث آلودگی زیست محیطی نیز میشود.
وی افزود: استفاده از محصولات ارگانیک، علاوه بر کاهش عملکرد با چالشهایی همچون گران بودن، تولید و عرضه محدود و فقدان زمینهای بکر همراه است و یکی از فناوریهایی که با تکیه بر آن میتوان ضمن رفع خسارتهای کاهش محصول ناشی از آفات، محصولات سالم عاری از بقایای سموم کشاورزی را تولید کرد، فناوری مهندسی ژنتیک است که منجر به تولید محصولات تراریخته میشود.
وی خاطر نشان کرد: این محصولات، قبل از ورود به بازار عرضه از لحاظ ایمنی مورد ارزیابی قرار گرفته و جای نگرانی برای مصرف این محصولات باقی نمیماند و چنانچه پیش بینی شده است که در دهه آینده با کشت محصولات تراریخته، تعداد گرسنگان جهان به نصف میزان کنونی کاهش مییابد.
توحید فر تصریح کرد: محصولات تراریخته به لحاظ ترکیبات مواد غذایی، ویتامینها و عناصر با محصولات ارگانیک تفاوتی نداشته و تنها مقاومت آنها در مقابل آفات افزایش مییابد و این محصولات توانایی سیر کردن 30 میلیون نفر را در سراسر دنیا دارند.
منبع: وبدا