به دنبال تولید موفقیت‌آمیز پنبه تراریخته در بورکینافاسو: معرفی محصولات مهندسی ژنتیک جدید در این کشور

تعادل – با توجه به افزایش 100 برابری سطح زیر کشت محصولات مهندسی ژنتیک در دنیا در بیستمین سال تولید و تجاری‌سازی محصولات تراریخته (1996-2016)، کشورهای در حال توسعه بر کشورهای صنعتی در کشت این محصولات پیشی گرفتند. طبق آخرین گزارش سرویس بین‌المللی دستیابی و استفاده از بیوتکنولوژی کشاورزی، در سال 2015 کشاورزان کشورهای در حال توسعه 97.1 میلیون هکتار را زیر کشت محصولات تراریخته بردند. در حالی که کشاورزان کشورهای صنعتی 82.6 میلیون هکتار را زیر کشت محصولات تراریخته بردند. محصولات مهندسی ژنتیک با مزایای اقتصادی، اجتماعی، بهداشت و سلامتی و زیست‌محیطی فراوان توانسته است بر معضل کمبود مواد غذایی سالم و کافی به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه فایق آمده و راه نجات آنها از گرسنگی و فقر باشد. همچنین این …

به دنبال تولید موفقیت‌آمیز پنبه تراریخته در بورکینافاسو: معرفی محصولات مهندسی ژنتیک جدید در این کشور

با توجه به افزایش 100 برابری سطح زیر کشت محصولات مهندسی ژنتیک در دنیا در بیستمین سال تولید و تجاری‌سازی محصولات تراریخته (1996-2016)، کشورهای در حال توسعه بر کشورهای صنعتی در کشت این محصولات پیشی گرفتند.

طبق آخرین گزارش سرویس بین‌المللی دستیابی و استفاده از بیوتکنولوژی کشاورزی، در سال 2015 کشاورزان کشورهای در حال توسعه 97.1 میلیون هکتار را زیر کشت محصولات تراریخته بردند. در حالی که کشاورزان کشورهای صنعتی 82.6 میلیون هکتار را زیر کشت محصولات تراریخته بردند.

محصولات مهندسی ژنتیک با مزایای اقتصادی، اجتماعی، بهداشت و سلامتی و زیست‌محیطی فراوان توانسته است بر معضل کمبود مواد غذایی سالم و کافی به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه فایق آمده و راه نجات آنها از گرسنگی و فقر باشد. همچنین این محصولات توانسته است ضمن حفظ سلامت انسان و محیط زیست، منافع اقتصادی زیادی به همراه آورد.

بورکینافاسو از جمله کشورهای فقیر در حال توسعه است که با کمک محصول پنبه تراریخته در کشور خود توانسته است ضمن تامین سلامت کشاورزان و محیط زیست، به خودکفایی در این زمینه برسد.

«هان هنری» عضو کمیسیون پارلمان جهانی توسعه اقتصادی، محیط زیست و تغییرات آب و هوایی با تاکید بر اهمیت تولید پنبه تراریخته در کشاورزی کشور بورکینافاسو، این محصول را به عنوان اولین محصول «پول نقد» در این کشور نامید و اعلام کرد که پنبه تراریخته مقاوم به آفات برای کشاورزان محلی در بورکینافاسو شناخته شده و بسیار حایز اهمیت است. به طوری که سال‌های گذشته که کشاورزان با این محصول آشنایی نداشتند هر ساله زمین‌های خود را بیش از 8 الی 9 بار سم‌پاشی می‌کرده و ضمن به خطر انداختن سلامت خود و خانواده‌شان، محیط زیست نیز به تبع سمپاشی‌های زیاد آلوده می‌شد اما کشت پنبه تراریخته مقاوم به آفات ضمن عملکرد بالا، بدون نیاز به مصرف سم باعث تامین سلامت کشاورزان و حفظ محیط زیست در این کشور شده است.

هان هنری افزود: “کشاورزان با آگاهی از مزایای کشت پنبه تراریخته مقاوم به آفات و بازدهی بالای این محصول، بعد از سال‌ها تولید موفقیت‌آمیز پنبه تراریخته در بورکینافاسو، با رضایت و رغبت این محصول را در زمین‌های زراعی خود کشت می‌کنند.”

وی در رابطه با تبلیغات منفی که در خصوص محصولات تراریخته در دنیا وجود دارد، لزوم اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی صحیح مزایای محصولات تراریخته را راهکاری مناسب برای حل این معضل عنوان کرد.

توسعه تولید پنبه تراریخته و سایر محصولات جدید مهندسی ژنتیک در کشور بورکینافاسو از جمله اقداماتی است که در دستور کار سیاست‌‌های این کشور قرار دارد.

گفتنی است که تولید محصولات تراریخته در کشور فقیری مانند بورکینافاسو، این کشور را به خودکفایی در تولید پنبه رسانده است. این در حالی است که کشور ایران با وجودی که روزی اولین تولید کننده محصول برنج تراریخته مقاوم به آفات در دنیا بود، از قافله علم و فناوری‌های روز دنیا عقب افتاد. البته جای امیدواری است که با اطلاع‌رسانی صحیح در خصوص مزایای محصولات تراریخته در کشور، به‌زودی حاصل دسترنج دانشمندان این مرز و بوم در سفره‌های مردم قرار گرفته و مردم کشورمان از دستاوردهای فناوری مهندسی ژنتیک بهره‌مند شوند.

جهت ملاحظه اصل خبر به اینجا مراجعه کنید.

منبع: تعادل


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.