سرمایهگذاری در تولید محصولات مهندسی ژنتیک جدید در دنیا
آفرینش – در حالی که هر روز به سطح زیر کشت محصولات تراریخته و تنوع این محصولات در دنیا افزوده میشود، محصول بادمجان تراریخته در کشورهای جنوب آسیا تحول بزرگی در تامین غذای سالم مردم ایجاد کرده است. بادمجان غذای اصلی مردم کشورهای جنوب آسیا است. محصول بادمجان بهویژه در مناطق گرمسیری (مانند مناطق جنوبی کشور ما) هر ساله مورد هجوم آفات و بیماریهای زیادی قرار میگیرد. برای مبارزه با این آفات و بیماریها از سموم شیمیایی استفاده میشود. آلودگی محصول با کرم میوه و ساقه بادمجان یا FSB، باعث میشود هر سال …
سرمایهگذاری در تولید محصولات مهندسی ژنتیک جدید در دنیا
در حالی که هر روز به سطح زیر کشت محصولات تراریخته و تنوع این محصولات در دنیا افزوده میشود، محصول بادمجان تراریخته در کشورهای جنوب آسیا تحول بزرگی در تامین غذای سالم مردم ایجاد کرده است.
بادمجان غذای اصلی مردم کشورهای جنوب آسیا است. محصول بادمجان بهویژه در مناطق گرمسیری (مانند مناطق جنوبی کشور ما) هر ساله مورد هجوم آفات و بیماریهای زیادی قرار میگیرد. برای مبارزه با این آفات و بیماریها از سموم شیمیایی استفاده میشود.
آلودگی محصول با کرم میوه و ساقه بادمجان یا FSB، باعث میشود هر سال بیش از 70 درصد از محصول بادمجان (با وجود سمپاشیهای شدید) در جنوب آسیا به بازار مصرف نرسد. در بعضی از مناطق هندو بنگلادش بادمجان را در فصل رشد هر هفته سمپاشی میکنند که حدود 30 سمپاشی در سال انجام میشود. با توجه به جمعیت بالای این منطقه و کمبود غذا، کشت و تولید بادمجان تراریخته مقاوم به آفات مشکل غذای این منطقه را حل کرده است.
پس از تصویب کشت تجاری بادمجان تراریخته در 30 اکتبر 2013، بیست کشاورز اقدام به کشت نهالهای بادمجان تراریخته در مساحتی بیش از دو هکتار در کشور بنگلادش کردند. بنگلادش به عنوان نخستین کشور جهان، کشت تجاری چهار واریته از بادمجان تراریخته مقاوم به آفات را آغاز کرد.
بادمجان تراریخته محصولی است که به کشاورزان کمک میکند تا سلامت و مقاومت در برابر آفات و بیماری بادمجان افزایش یافته و استفاده از آن به طور قابل ملاحظهای باعث کاهش استفاده از سموم آفتکش و به طور قابل توجهی باعث افزایش عملکرد محصول شده است.
کشت و تولید محصولات مهندسی ژنتیک مزایای اقتصادی و اجتماعی، سلامت غذایی و ایمنی محیط زیست فراوانی به دنبال دارد.
برای بهرهبرداری کشورهای بنگلادش و فیلیپین از محصول بادمجان تراریختهای که عملکرد بالایی دارد، اداره توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) با حمایت دانشگاه کرنل یک کمک مالی سه ساله به میزان 8/4 میلیون دلار برای تقویت ظرفیت تولید و انتشار بادمجان تراریخته جهت توسعه کشت و تولید این محصول در بنگلادش و فیلیپین تعیین کرده است.
این حمایت در راستای مبارزه با گرسنگی و تامین سلامت و امنیت غذایی، بهبود ارزش غذایی، حفظ محیط زیست و افزایش درآمد کشاورزان با استفاده از علوم کشاورزی و فناوری نوین مهندسی ژنتیک در دنیا انجام شده است.
علاقه مندان میتوانند برای مطالعه اصل خبر به اینجا مراجعه کنند.
لیلا سرمدی- کارشناس پژوهشکده بیوتکنولوژی
منبع: آفرینش