آینده بدون استفاده از فناوری مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته ممکن نیست

آفرینش – در خصوص مزایای محصولات مهندسی ژنتیک گزارش‌های جامع و مستندات علمی معتبر در سراسر دنیا منتشر شده است. به طوری که هر سال به دلیل مزایای فراوان محصولات تراریخته، به میزان سطح زیر کشت و تعداد کشورهای تولیدکننده این محصولات در دنیا افزوده می‌شود. در یک پژوهش 15 ساله که بر روی اثرات زراعی و زیست‌محیطی کشت محصولات تراریخته انجام شده است، اثرات مفید و مثبت محصولات تراریخته به‌ویژه از جنبه‌های سلامتی، زراعی …

 

آینده بدون استفاده از فناوری مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته ممکن نیست


در خصوص مزایای محصولات مهندسی ژنتیک گزارش‌های جامع و مستندات علمی معتبر در سراسر دنیا منتشر شده است. به طوری که هر سال به دلیل مزایای فراوان محصولات تراریخته، به میزان سطح زیر کشت و تعداد کشورهای تولیدکننده این محصولات در دنیا افزوده می‌شود.


در یک پژوهش 15 ساله که بر روی اثرات زراعی و زیست‌محیطی کشت محصولات تراریخته انجام شده است، اثرات مفید و مثبت محصولات تراریخته به‌ویژه از جنبه‌های سلامتی، زراعی و زیست‌محیطی بر نگرانی‌های احتمالی آن، سبقت گرفته است.


عملکرد و بازدهی بالا، حفظ محیط زیست، تنوع زیستی، عدم استفاده از سموم خطرناک شیمیایی و علف‌کش‌ها و آفت‌کش‌ها و کیفیت و کمیت بالا با تولید محصول بیشتر در میزان زمین کمتر از جمله صفات خاص محصولات تراریخته است.


نتایج این مطالعه که در مجله معتبر progress in physical geographyمنتشر شده، نشان می‌دهد که به علت مزایای متعدد محصولات مهندسی ژنتیک پیش‌بینی می‌شود در چند سال آینده محصولات تراریخته جایگزین محصولات سنتی شوند.


طبق نتایج این پژوهش 15 ساله، محصولات تراریخته با افزایش عملکرد و بدون نیاز به مصرف سموم شیمیایی ضمن حفظ محیط زیست، باعث سلامتی کشاورزان و کاهش خطرات بهداشتی در آنها شده است.


همچنین پژوهش‌های مندرج در این مقاله نشان می‌دهد که محصولات تراریخته با منافع اقتصادی و اجتماعی و زیست‌محیطی فراوان، کمک بزرگی به کشاورزان در تولید بهتر و بیشتر محصولات کشاورزی کرده است.


گفتنی است با توجه به مزایای متعدد محصولات تراریخته و استقبال و افزایش تعداد کشورها به تولید این محصولات، در حالی که ایران روزی اولین کشور تولیدکننده برنج تراریخته مقاوم به آفات در دنیا بود، از قافله علم و فناوری عقب افتاد. امروز که دوران شکوفایی علم و فناوری در کشور است، عاقلانه‌تر آن است که به جای انتشار اخبار و اطلاعات موهومی بدون پایه و اساس علمی معتبر و مستند مبنی بر اثرات احتمالی و بیماری‌زا بودن و عقیمی محصولات تراریخته در برخی رسانه‌ها آن هم به قلم افرادی فاقد تخصص و توانایی درک این زمینه علمی تخصصی، به این قضیه با رویکرد علمی و آینده‌نگری نگاه شود.


تاکید می‌شود که با توجه به روند رو به رشد جمعیت و کمبود منابع آب و غذا در دنیا، همان طور که در این مقاله نیز آورده شده است «آینده بدون استفاده از فناوری مهندسی ژنتیک و محصولات سالم تراریخته ممکن نیست.»


لیلا سرمدی – کارشناس پژوهشکده بیوتکنولوژی

منبع: آفرینش

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.