5 آزمایشگاه خصوصی برای بررسی محصولات تراریخته مجوز گرفتند
ایرنا – مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو از صدور پنج مجوز برای آزمایشگاههای خصوصی بررسی محصولات تراریخته (محصولات دستکاری شده ژنتیکی) خبر داد. حسین رستگار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: این آزمایشگاهها به عنوان آزمایشگاه همکار با این سازمان، فعالیت خواهند کرد. با اشاره به وجود یک آزمایشگاه ویژه محصولات تراریخته در سازمان غذا و دارو افزود: با توجه به اینکه بحث محصولات تراریخته در کشور بسیار جدی است اخیرا این مجوزها صادر شده …
مقام مسئول در سازمان غذا و دارو:
5 آزمایشگاه خصوصی برای بررسی محصولات تراریخته مجوز گرفتند
ایرنا – مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو از صدور پنج مجوز برای آزمایشگاههای خصوصی بررسی محصولات تراریخته (محصولات دستکاری شده ژنتیکی) خبر داد.
حسین رستگار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: این آزمایشگاهها به عنوان آزمایشگاه همکار با این سازمان، فعالیت خواهند کرد.
با اشاره به وجود یک آزمایشگاه ویژه محصولات تراریخته در سازمان غذا و دارو افزود: با توجه به اینکه بحث محصولات تراریخته در کشور بسیار جدی است اخیرا این مجوزها صادر شده است.
وی خاطرنشان کرد: آزمایشگاههای تراریخته نیاز به ارتقا دارند و اگر قرار است در کشور مجوز مصرف و واردات این محصولات را بدهند به سرمایه گذاری روی آزمایشگاههای محصولات تراریخته نیاز است.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو ادامه داد: در زمان حاضر آزمایشات مربوط به محصولات تراریخته در حد امکانات موجود انجام میشود اما با توجه به گستردهتر شدن موضوع تراریختهها این آزمایشگاهها لازم است که ارتقا یابند و اگر محصول تراریختهای برای آزمایش نباشد بدیهی است که نیاز به آزمایشگاه نیز نخواهیم داشت.
رستگار تاکید کرد: البته میزان ارتقای آزمایشگاههای محصولات تراریخته به سیاستهای کلان در این زمینه بستگی دارد به آن معنا که اگر قرار است فرآوردهای مانند دانههای روغنی تراریخته در کشور تولید یا وارد شود برای آزمایشات مربوط به آن نیاز به امکانات پیچیدهتر و پیشرفتهتری داریم.
محصولات تراریخته، محصولاتی هستند که کارشناسان با دستورزی که روی ژنتیک آنها انجام میدهند، یک خصوصیت ویژه را در محصول ایجاد میکنند یا یک خصوصیت را حذف میکنند؛ به عنوان مثال پروتئینهایی داخل محصول، ایجاد میکنند که خاصیت آفت کشی دارد و این سموم باعث میشود که مثلا کرم ساقه در برنج از بین برود.
از سوی دیگر حدود 90 درصد سویای تولید شده و روغن آن در سراسر جهان تراریخته است بنابراین اگر روغن سویای تراریخته نمیخواهیم کلا باید روی مصرف این روغن خط بکشیم چون 90 درصد تولید آن تراریخته است؛ مباحثی از این دست موجب شده است تا با وجود برخی انتقادات، سازمان غذا و دارو بر مجوز داشتن محصولات تراریخته اصرار ورزد چراکه این محصولات به هرحال به علت نیاز به بازار عرضه میشوند و این سازمان تاکنون به چند مورد روغن تراریخته مجوز اعطا کرده است.
همچنین دولت یازدهم نیز در پی قانونیسازی محصولات تراریخته در برنامه ششم توسعه است.
منبع: ایرنا