رابطه روحانی و معنوی دولت یازدهم با آیات عظام و مراجع عالیقدر جهان تشیع، مستحکم تر از همیشه
آفتاب نیوز – در ماههای اخیر و در شرایطی که ایران اسلامی بیش از هر زمان دیگری به همدلی و هم زبانی نیاز دارد متاسفانه شاهد تکرار پدیده غیراخلاقی تقطیع کلام مسوولین و حذف برخی جملات و انتخاب گزینشی یک سخنرانی و انتشار تحلیل جهتدار آن، در رسانهها بویژه فضای مجازی هستیم. در همین راستا در جریان بازدید علمی پژوهشی معاون رئیس جمهور سخنگوی دولت از پژوهشکده بیوتکنولوژی منطقه شمال کشور که روز ۵ شنبه گذشته افتتاح شد، برخی به جای پوشش خبری مناسب از این دستاورد علمی بزرگ و تجلیل از فعالان عرصه بیوتکنولوژی که مقام معظم رهبری( مد ظله العالی)آن را “رشته مهمی” خطاب …
جوابیه سازمان برنامه و بودجه به خبر درج شده در روزنامه کیهان/رابطه روحانی و معنوی دولت یازدهم با آیات عظام و مراجع عالیقدر جهان تشیع، مستحکم تر از همیشه
در ماههای اخیر و در شرایطی که ایران اسلامی بیش از هر زمان دیگری به همدلی و هم زبانی نیاز دارد متاسفانه شاهد تکرار پدیده غیراخلاقی تقطیع کلام مسوولین و حذف برخی جملات و انتخاب گزینشی یک سخنرانی و انتشار تحلیل جهتدار آن، در رسانهها بویژه فضای مجازی هستیم.
در همین راستا در جریان بازدید علمی پژوهشی معاون رئیس جمهور و سخنگوی دولت از پژوهشکده بیوتکنولوژی منطقه شمال کشور که روز ۵ شنبه گذشته افتتاح شد، برخی به جای پوشش خبری مناسب از این دستاورد علمی بزرگ و تجلیل از فعالان عرصه بیوتکنولوژی که مقام معظم رهبری( مد ظله العالی)آن را “رشته مهمی” خطاب فرمودند، تلاش کردند در اقدامی عجیب تجلیل دولت از تلاش شبانه روزی پژوهشگران متعهد را بی اعتنایی به مراجع محترم عظام و یا خدای ناکرده متعارض با فتاوای آنان جلوه دهند. به همین دلیل و برای تنویر افکار عمومی موارد ذیل به استحضار مردم متدین، شریف و حق جوی ایران عزیز میرسد.
۱- رابطه دولت تدبیر و امید و آیات عظام و مراجع عالیقدر تقلید، ناگسستنی است. دولت و تمام عوامل ذیربط آن اجرای بی چند و چون، احکام و فتاوای مراجع عظام،بویژه رهبر معظم انقلاب را بر خود فرض دانسته و بیاعتنایی به آن را تحمل نخواهد کرد. به همین دلیل است که از چند سال پیش با مطالعه دقیق فتاوای متعدد مقام معظم رهبری و دیگر مراجع محترم عظام، از جمله آیت ا… مکارم شیرازی گردآوری کرده و نصب العین خویش قرار داده است.
۲- متاسفانه به نظر میرسد برخی تلاش میکنند دولت و مراجع عظام تقلید را به دلیل عزم راسخ متولیان امر در اجرای کامل و صحیح قانون ایمنی زیستی مصوب ۱۳۸۸ مجلس شورای اسلامی، در مقابل هم قرار دهند. این در حالی است که قوانین و مقررات موضوعه و فتاوای روشن و صریح مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و برخی دیگر از مراجع عالیقدر مبنی بر تایید استفاده از فناوریهای مورد اشاره و محصولات تراریخته، راه را برای پژوهشگران بومی ترسیم کرده است.
۳- در شهریور ماه ۱۳۸۹ استفتای ذیل در مورد محصولات تراریخته تهیه و برای مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) و ۱۲ تن دیگر از مراجع عظام تقلید ارسال شد.
استفاده از محصولات اصلاح شده ژنتیکی به صورت خوراکی که به طور مستقیم از محصولات اصلاح شده ژنتیکی استفاده می شود چه حکمی دارد؟
استفاده از محصولات تولیدی از گیاهان اصلاح شده ژنتیکی که سبب افزایش محصول به طور غیر مستقیم میشوند و در محلی جدا از بخش مصرفی است، چه حکمی دارد؟
استفاده از گوشت یا شیر و غیره از دامهایی که از محصولات اصلاح شده ژنتیکی گیاهی مصرف میکنند چه حکمی دارد؟
استفاده از گیاهان اصلاح شده ژنتیکی غیر خوراکی مانند پنبه چه حکمی دارد.
پاسخ تعدادی از مراجع تقلید عظام به شرح ذیل دریافت شد.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای(مد ظله العالی): در تمامی موارد مذکور استفاده فی نفسه اشکال ندارد.
حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی(مدظله العالی): در صورتی که برای سلامتی بدن اشکال نداشته باشند، استفاده از هیچ یک از موارد پرسیده شده مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی: استفاده از مواد غذایی غیر گوشتی مانعی ندارد.
حضرت آیتالله العظمی صافی گلپایگانی: مفروض سوال در حکم محصولات تاثیری نمیگذارد، لذا حکم اصل آن را دارد.
حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی: در تمام موارد گفته شده استفاده از آنها مانعی ندارد مگر بدانید که دارای ضرر معتنابه بدن است.
حضرت آیتالله العظمی نوری همدانی: تولید این محصولات جایز است مگر اینکه ثابت شود برای سلامت انسان مضر است یا تالی فاسد دیگری داشته باشد.
۴- در عین حال با توجه به مخالفت برخی به دنبال درج حکم مربوط به تولید غذای سالم و توسعه کشت محصولات ارگانیک و تراریخته به ویژه پنبه تراریخته و برنج تراریخته در سند برنامه ششم که ملهم از سیاستهای کلی برنامه اقتصاد مقاومتی و علم و فناوری و محیط زیست ابلاغی مقام معظم رهبری است، استفتای صریحتر و روشنتری در تاریخ ۸/۳/۱۳۹۵ از محضر مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) و حضرت آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی و نیز حضرت آیت الله العظمی سیستانی به عمل آمد.
متن استفتا و پاسخ های مراجع تقلید محترم عینا به شرح ذیل بوده است.
انتقال ژن به گیاهان زراعی و ایجاد گیاهان اصلاح ژنتیکی شده یا تراریخته برای ایجاد صفت مطلوبی در گیاه چه حکمی دارد؟ برای مثال ژن مقاومت به شوری و خشکی یا مقاومت به حشره آفت و یا بیماری گیاهی خاصی به گیاه زراعی مانند گندم منتقل شده و گیاه زراعی مقاوم ایجاد شود.
اگر ژن مطلوب از گیاهی گرفته شده و به گیاه هدف منتقل شود، چه حکمی دارد؟ اگر ژن مطلوب از موجودی غیر از گیاه مثلاً باکتری، قارچ، حیوان و انسان گرفته شود و به گیاه هدف منتقل شود، چه حکمی دارد؟ اگر ژن مطلوب از حیوان حرام گوشت گرفته شود و به گیاه هدف منتقل شود، چه حکمی دارد؟
پاسخ حضرت آیت الله العظمی خامنهای(مدظله العالی): مقام معظم رهبری: عمل مذکور در موارد ذکر شده فینفسه اشکالی ندارد (کد استفتا: e۶۹۹۳۰b۳۵b۵۲f۸b۴b۱۳۲۵۵۲a۹dd۹b۳۳۴)
پاسخ حضرت آیت الله العظمی علی سیستانی: به خودی خود اشکال ندارد.
پاسخ حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی: چنانچه استفاده از آن محصولات ضرر مهمی برای بدن نداشته باشد، مانعی ندارد. چنانچه جزء بدن گیاه یا حیوان حلال گوشت شود، استفاده از آن گیاه یا حیوان حلال گوشت اگر ضرر قابل توجهی برای انسان نداشته باشد مانعی ندارد (کد رهگیری: ۹۵۰۳۰۷۰۱۷۴)
از طرف دیگر مرجع تشخیص زیان آور بودن چنین محصولاتی از جنبه علمی و بهداشتی نیز، در داخل کشور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت جهاد کشاورزی و در عرصه جهانی سازمان بهداشت جهانی است. وزارت بهداشت و وزرای محترم این وزارتخانه در ادوار مختلف از دکتر پزشکیان تا دکتر لنکرانی و قاضی زاده هاشمی سلامتی محصولات تراریخته دارای مجوز را رسما و صریحا مورد تایید قرار داده و سازمان بهداشت جهانی نیز در این زمینه بیانیه صریحی داده و اعلام کرده است که احتمال ضرر و زیان از جانب این نوع محصولات وجود ندارد.
با این توضیح یادآور میشود که طی سالهای گذشته بر اساس گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی سالیانه بین ۳ تا ۵ میلیارد دلار انواع محصولات ترایخته وارد کشور شده و بدون برچسب مصرف میشده است. اما در دولت تدبیر و امید ضمن تلاش برای تولید داخلی این نوع محصولات و کاهش واردات تلاش شده است تا با برچسب گذاری، زمینه انتخاب برای مصرف کنندگان فراهم شود؛ ضمن اینکه اطمینان کافی را نیز برای همه آحاد جامعه فراهم کرده است که آنچه در سبد غذایی مردم عزیزمان قرار میگیرد سالم بوده و تلاش برای بهبود کیفیت نیز توسط پژوهشگران و مجریان سخت کوش کشورمان ادامه دارد.
۵- عملیات احداث ساختمان جدید پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال کشور از سال ۱۳۸۳ آغاز شد. بین سالهای ۱۳۹۲ تا امروز دولت تدبیر و امید با تخصیص اعتباری معادل ۳۶ میلیارد ریال ( ۱۵۰ درصد کل اعتبار صرف شده در دو دولت قبل) مجموعه علمی و پژوهشی فاخری را در منطقه شمال کشور مورد افتتاح و بهرهبرداری قرار داده است که همچون نگینی بر تارک کشورهای حاشیه دریای خزر خواهد درخشید و با تولید محصولات دانش بنیان خود در برطرف کردن نیازهای کشاورزی منطقه از یک سو و ایجاد اشتغال دانش بنیان از سوی دیگر، تاثیرگذار خواهد بود.
این پژوهشکده به تاسی از منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) دستاوردهای بزرگی از جمله آماده سازی پنبه تراریخته و رونمایی از آن از سوی وزیر محترم جهاد کشاورزی و رشد ۲۵ درصدی مقالات معتبر علمی پژوهشی نمایه شده در ISI را در کارنامه دوره مدیریت جدید خود دارد. تکریم پژوهشگران برجسته کشورمان بارها و بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است.
دولت تدبیر و امید همواره و با تمام قوا به استمرار لحاظ دیدگاهها و نظرات ارزشمند مراجع معظم تقلید و جامعه روحانیت در برنامههای خود ادامه خواهد داد و فضاسازی برخی در این زمینه قادر به ایجاد کوچکترین خلل و گسستی بین پیوند مستحکم دولت و مرجعیت عالیقدر شیعه نخواهد بود.
بدیهی است که دولت یازدهم همواره از تمامی پیشنهادات و انقادات دلسوزانه استقبال می کند.
امور تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه کشور
منبع:آفتاب نیوز