غلبه بربحران خشکسالی بامحصولات تراریخته/تولیدبرنج وسیب زمینی تراریخته
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران گفت: برای اینکه کشاورزی پایدار در کشور داشته باشیم باید جوابگوی چالش ها بوده و امنیت غذایی داشته باشیم.
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران گفت: برای اینکه کشاورزی پایدار در کشور داشته باشیم باید جوابگوی چالش ها بوده و امنیت غذایی داشته باشیم.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایرنا دکتر نیراعظم خوش خلق سیما عصر پنجشنبه در حاشیه آیین پایانی دومین همایش بین المللی و دهمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران که در سالن همایش های موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج برگزار شد، افزود: بیکاری و خشکسالی تهدیدی برای کشاورزی کشورمان است.
وی اظهار داشت: اگر بخواهیم در شرایطی که با تغییر اقلیم روبرو هستیم و نمی توانیم یک وجب خاک زراعی خود را زیاد کنیم، تولید غذا داشته باشیم باید با استفاده از فناوری های نوین، تولید در واحد سطح را بالا ببریم.
وی گفت: در این شرایط پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی می تواند با کمک تحقیقات و تولید در عرصه محصولات تراریخته به کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور کمک کند و جوابگوی چالش ها باشد.
وی افزود: در این شرایط باید بتوانیم غذایی تولید کنیم که علاوه بر کمیت بالاو جوابگویی نیاز تمام مردم کشور، کیفیت مطلوبی هم داشته باشد.
خوش خلق سیما بیان داشت: سازمان حفاظت محیط زیست به تازگی اعلام کرده که بیوتکنولوژی یک فناوری است که در خدمت محیط زیست است به طوریکه با این علوم شاید به طور کلی سم از بخش کشاورزی حذف شود که ضمن اینکه غذایی سالم تهیه می کنیم، محیط زیستی سالم نیز خواهیم داشت.
وی ادامه داد: پژوهشکده بیوتکنولوژی موفق به تولید پنبه ی تراریخته ای شده است که علاوه بر اینکه مقاوم به آفت کرم غوزه است در صورتیکه این کرم به آن حمله کند، این آفت از بین می رود اما در کشت پنبه غیر تراریخته در صورت حمله این آفت، بایستی 17 بار سم پاشی انجام می شد تا از بین برود. پنبه تراریخته مقاوم به آفت کرم غوزه در حال حاضر آماده تجاری سازی است.
وی بیان داشت: این سمپاشی های مداوم ضمن اینکه ضرر مالی هنگفتی به کشاورز می زد و ضمن اینکه منجر به آلودگی زیست محیطی می شد، محصولی آغشته از سم را تحویل جامعه می داد ولی در این شرایط که این محصول جدید تولید شود از واردات بی رویه سم نیز جلوگیری می شود و تولید نیز افزایش می یابد.
وی گفت: این محصول جدید آب بری کمتری داشته و الیاف بهتری دارد و پرمحصول تر است و کشاورزان موسسات تحقیقاتی پنبه به دنبال آن هستند که این محصول به دست کشاورزان برسد.
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی افزود: اگر ارزان تولید کنیم درآمد کشاورزان بالاتر می رود و در نتیجه کشت ارزان می شود.
این پژوهشگر اضافه کرد: اکنون در سال اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید ملی هستیم، یعنی زمانی است که توانمندی داریم جلوی واردات گرفته شود.
وی گفت: اکنون حدود 6 میلیون و 500 تن ذرت تراریخته وارد کشور می شود که تماما خوراک دام و دانه طیور می شود و تبدیل به گوشت شده و مردم مصرف می کنند و همچنین حدود 96-90 درصد روغن های وارداتی تراریخته هستند که بایستی به 40 درصد برسد.
خوش خلق سیما بیان داشت: بیش از 85 درصد سویای دنیا تراریخته است یعنی ناچار هستیم روغنی که وارد می کنیم تراریخته شود و در سبد غذایی همه چندین سال است که وجود دارد.
وی تصریح کرد: اکنون در حال تلاش برای دریافت مجوز برای تولید برنج و سیب زمینی تراریخته هستیم ولی آنچه که در صف است و نیاز به مجوز دارد پنبه است.