تولید انبوه پنبه تراریخته در انتظار صدور مجوز
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: کشت انبوه پنبه تراریخته مقاوم به آفت که با کشت آن پنبه کاران از مصرف سموم خطرناک و آلاینده محیط زیست بی نیاز خواهند شد در انتظار دریافت مجوز است.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی کشاورزی به نقل از ایسنا، دکتر نیراعظم خوش خلق سیما در نشستی خبری در حاشیه دومین همایش بین المللی و دهمین همایش ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در حال حاضر بیکاری و خشکی دو مشکل عمده کشور هستند. در شرایطی که با تغییر اقلیم روبرو هستیم و نمی توانیم یک وجب خاک زراعی خود را زیاد کنیم، برای تامین غذای مورد نیاز جمعیت رو به افزایش کشور ناگزیر از افزایش میزان تولید در واحد سطح با استفاده از فناوری های نوین هستیم که در این راستا پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با تحقیق و تولید محصولات تراریخته به کمک کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور آمده است.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست هم به تازگی بر حمایت از بیوتکنولوژی به عنوان یک فناوری در خدمت محیط زیست تاکید کرده که امید می رود با حمایت از تولید محصولات تراریخته بخش کشاورزی روز به روز از مصرف سم بی نیاز شده و ضمن اینکه غذایی سالم تهیه می کنیم، محیط زیستی سالم نیز داشته باشیم.
خوش خلق سیما ادامه داد: پژوهشکده بیوتکنولوژی موفق به تولید پنبه تراریخته ای شده که علاوه بر اینکه مقاوم به آفتی به نام کرم غوزه است در صورتیکه این کرم به آن حمله کند، این آفت از بین می رود در صورتیکه قبل از این در صورت حمله این آفت، بایستی 17 بار سم پاشی انجام می شد تا از بین برود.
وی بیان داشت: این سمپاشی های مداوم ضمن اینکه ضرر مالی هنگفتی به کشاورز می زند و منجر به آلودگی محیط زیست می شود، محصولی آغشته به سم را تحویل جامعه می دهد ولی کشت پنبه تراریخته هم از واردات بی رویه سم جلوگیری می کند و هم میزان تولید را افزایش میدهد.
رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: این محصول جدید آب بری کمتری داشته و الیاف بهتری دارد و پرمحصول تر است و کشاورزان موسسات تحقیقات پنبه به دنبال آن هستند که این محصول به دست کشاورزان برسد.
دکتر خوش خلق سیما اضافه کرد: اکنون در سال اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید ملی هستیم و انتظار می رود از چنین طرح هایی که با بهره گیری از فناوری ها و ظرفیتهای داخلی در عمل اهداف مورد نظر مقام معظم رهبری از نامگذاری امسال را محقق می کنند حمایت شود.
وی با تاکید بر این که مخالفتهایی که گاه از سوی برخی با محصولات تراریخته در کشور می شود مبنای علمی ندارد گفت: اکنون حدود 6 میلیون و 500 تن ذرت تراریخته وارد کشور می شود که تماما خوراک دام و دانه طیور می شود و تبدیل به گوشت شده و مردم مصرف می کنند و همچنین حدود 96 درصد روغن مصرفی ما وارداتی هستند که از منابع تراریخته تامین می شوند با این حال طی سالهای گذشته هیچ مخالفتی با واردات انبوه این محصولات نشده اما از زمانی که بحث تولید داخلی آنها و قطع واردات جدی شده جوسازی علیه محصولات تراریخته آغاز شده است. جالب است که کسانی که در پوشش دفاع از محیط زیست به مخالفت با تولید داخلی تراریخته ها آمده اند هیچ گونه نگرانی ای هم نسبت به حجم انبوه سموم خطرناک مصرفی در بخش کشاورزی که با توسعه کشت تراریخته ها متوقف می شود ندارند!
رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: پیگیر دریافت مجوز برای تولید برنج و دیگر محصولات تراریخته هم هستیم ولی آنچه که در صف است و به زودی از کمیته تراریخته وزارت جهاد کشاورزی مجوز می گیرد پنبه است.
خسته نباشید عرض می کنم خدمت تمام محققین زحمت کش پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران امیدوارم هر چه سریع تر شاهد توسعه و تولید محصولات تراریخته داخلی جهت حفاظت از محیط زیست، اشتغال زایی و قطع واردات این محصولات مهم و استراتژیک باشیم. موفق و سربلند باشید.
این مهم نیاز به حمایت مسئولین محترم و بهره گیری از فناوری ها و ظرفیتهای داخلی هست، متاسفانه مخالفتهایی که گاه از سوی برخی با محصولات تراریخته در کشور می شود مبنای علمی ندارد.