برنج تراریخته ایرانی با هدف کاهش مصرف سم تولید شده است!
در جریان بازدید دکتر سعید جلیلی پژوهشگران برتر زیست فناوری کشور از مزایای زیست محیطی و اقتصادی محصولات تراریخته سخن گفتند.
دکتر جلیلی دقایقی پیش برای بازدید از دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی وارد این پژوهشگاه شد. دکتر حسینی سالکده معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با معرفی پژوهشگاه بیوتکنولوژی در جریان بازدید دکتر سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، از پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در سال 1387 بنیانگذاری شد و در سال 1383 با تاسیس پژوهشکده های شمال غرب و غرب کشور در تبریز و اصفهان در سال 1394 با راه اندازی پژوهشکده شمال کشور در رشت توسعه پیدا کرد. وی با ذکر اهمیت اقتصادی و زیست محیطی کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر بیش از بیست میلیارد دلار ارزش سالیانه بذر تراریخته در جهان است و ارزش محصولات تراریخته سالیانه بیش از یکصد میلیارد دلار است. وی گفت با توجه به اینکه در شمال کشور مسمومیت و توسعه استفاده از سموم یکی از چالش های بزرگ زیست محیطی محسوب می شود تولید گیاهان تراریخته مقاوم به آفات به ویژه برنج تراریخته یکی از راهکارهای اساسی برای مقابله با این معضل است.
دکتر حسینی همچنین در بخشی از سخنان خود اظهار داشت شباهت مولکولی ژنوم انسان با شامپانزه 95 درصد با ماهی آکواریومی زبرا 37 درصد و با باکتری 7 درصد است.
بازدید چند ساعته دکتر جلیلی و همراهان از فعالیت های این پژوهشگاه پیشتاز کشور هم اکنون در حال انجام است. اخبار بعدی را در مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران دنبال کنید.