تولید گوجه تراریخته با ماندگاری بالا در چین
محققان آکادمی علوم کشاورزی سین کیانگ چین از طریق تکنیکهای ویرایش ژنی گوجه فرنگی تولید کردند که در آزمایشات اولیه ماندگاری بیشتری در انبار نشان داده است.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی به نقل از زیستفن، محققان آکادمی علوم کشاورزی سین کیانگ چین از طریق تکنیکهای ویرایش ژنی گوجه فرنگی با ماندگاری طولانی تولید کردند.
این محققان در فعالیت پژوهشی خود تلاش نموده تا ژن ALC گوجهفرنگی را با یک ژن مغلوب alc جایگزین کند. بر اساس نتایج، میانگین فراوانی جهش به ۷۲.۷۳ درصد رسید، اما درجه تأثیر جایگزینی ژنها در گیاهان تراژنی T0، بسیار پایین یعنی ۷.۶۹ بود. طبق این نتایج، هیچ جهش هموزیگوتی نهفتهای در گیاهان T0 دیده نشد. ضمناً هتروزیگوتهای جهشیافته، جهش را بهصورت پایدار برای جداسازی به نسل T1 ، منتقل کردند. جهشیافتههای هموزیگوتی alc دلخواه نیز در نسل T1 به دست آمد.
این نتایج با توصیف صفات اختصاصی مشخص شده و توسط کارایی عالی این محصولات در انبار، تائید گردید.
بهنژادگران مدتها بود که رویای در اختیار داشتن تکنیکهای برتر اصلاح ژنتیکی با عملکرد بهتر را در جهت ایجاد ارزش افزوده در محصولات داشتند. حالا با تکنولوژیهای ویرایش ژن کنونی مانند سیستم CRISPR-Cas9، تحقق این رؤیا زیاد دور از دسترس به نظر نمیرسد.
برای ارزیابی کاربرد CRISPR-Cas9 در سرعت دادن به فرایند اصلاح نباتات، تیم پژوهشی دکتر کوینگ هوی یو از آکادمی علوم کشاورزی سی کیانگ چین قصد دارند از طریق جایگزینی ژنها با روش موسوم به HDR (تعمیر ژن براساس همولوژی) و از طریق سیستم CRISPR-Cas9، گوجهفرنگیهایی را با عمر فروشگاهی طولانی تولید کنند.
به گفته این محققان، این نتایج ثابت میکند که جایگزینی ژن با CRISPR-Cas9 القاء شده از طریق HDR میتواند یک روش ارزشمند برای پرورش ارقام مرغوب گوجهفرنگی اصلاحشده باشد.