سمپوزیوم یک روزه در خصوص تکنیک کریسپر

سمپوزیوم و کارگاه یک روزه تکنیک کریسپر با هدف ویرایش ژنوم انسانی و گیاهی اول آذرماه جاری از سوی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری برگزار می‌شود.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری نخستین سمپوزیوم یک روزه ویرایش ژنومی یا کریسپر (CRISPR) با تاکید بر روش کریسپر در تاریخ یکم آذر 96 در سالن شهید چمران این پژوهشگاه برگزار می‌شود.

در اطلاعیه این سمپوزیوم یک روزه آمده است: در سال­های اخیر روشی نوظهور جهان علم را با انقلابی عظیم مواجه نمود. کریسپر نسبت به سایر روش­های ویرایش ژنومی متداول، سرعت و دقت عملکردی بالا و هزینه اقتصادی پایین تری دارد و با استفاده از آن امکان برش و حذف ژن آسیب­ دیده از ساختار ژنتیکی سلول وجود دارد.

این ویژگی­ها، سیستم  CRISPR-Cas9 را به عنوان روشی کارآمد و سودمند در مطالعه برهمکنش چندین خصوصیت ژنتیکی و نیز عاملی برای بهبود روند درک بهتر بیماری­های متداولی نظیر دیابت، بیماری­های قلبی و یا موارد مرتبط با مغز مطرح ساخته است. به دلیل اهمیت موضوع و رشد روزافزون انجام پروژه­های تحقیقاتی در این زمینه، محورهای متنوعی در این سمپوزیوم تعریف شده است.

محورهای این سمپوزیوم شامل شش مبحث می‌شود: بخش اول به تاریخچه، مفاهیم اولیه، کاربردها و آینده سیستم CRISPR/Cas9 اختصاص دارد. در بخش دوم         سیستم­های ویرایش ژنومی: مگانوکلئاز، ZFN، TALEN، NgAgo و CRISPR مورد بحث قرار می‌گیرد. بخش سوم با موضوع کاربرد سیستم CRISPR/Cas9  در ویرایش ژنومی انسان ارائه می‌شود. بحث چهارم به کاربرد سیستم CRISPR/Cas9 در ویرایش ژنومی گیاهان اختصاص دارد. در بخش پنجم به مزایا و معایب سیستم CRISPR/Cas9 پرداخته می‌شود و در نهایت بخشی به بحث آزاد اختصاص یافته است.

در ادامه این اطلاعیه آمده است: نظر به این که طراحی دقیق اولیه در استفاده موفقیت آمیز از این سیستم امری ضروری و اجتناب­ ناپذیر می باشد لذا پس از برگزاری سمپوزیوم از ساعت 9 تا 12:30، کارگاهی آموزشی در این زمینه برای ساعت 14 تا 16 در نظر گرفته شده است. سرفصل ­های تعریف شده در این کارگاه، آشنایی با نرم افزارهای کاربردی در فناوری CRISPR/Cas9 و شیوه کار با نرم­ افزارهای مختلف در این زمینه خواهد بود.

اساتید سمپوزیوم و کارگاه، دکتر مسعود توحید فر (دانشگاه شهید بهشتی)، دکتر مهدی شمس آرا (پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری)، دکتر الهه توکل (دانشگاه شیراز)، دکتر محسن بصیری (پژوهشگاه رویان) و دکتر کسری اصفهانی (پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری) خواهند بود.

هزینه ثبت نام ۱۵ هزار تومان و هزینه شرکت در کارگاه ۳۰ هزار تومان اعلام شده است. به کسانی که ثبت نام کرده باشند گواهی شرکت در سمپوزیوم اعطا می‌شود.

علاقمندان می‌توانند مبلغ ثبت نام را به کـارت شماره 3830-8743-6915-6037 یا شماره حساب 0105058108002 بـانک صادرات  به نام صادق شجاعی واریز نموده و عکس فیش پرداختی را به شماره تلگرامی 09302882494 ارسال نمایید.

روش ویرایش ژنوم یک روش دقیق برای اصلاح ژنتیک است. این روش اولین بار در سال ۲۰۱۳ به کار رفت و از آن زمان کاربردهای مختلفی از آن شناسایی شده است. با استفاده از این روش می‌توان بیماری‌های ژنتیکی، عفونی و سرطان را به شیوه‌هایی درمان کنیم که درمان آن در 10  سال گذشته برایمان امکان پذیر نبود. تولید سیب تراریخته با ماندگاری بیشتر با استفاده از این تکنیک صورت گرفته است.

نشانی سایت سمپوزیوم: http://crispr-nigeb.ir

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.