تمدید مجوز مصرف چغندر قند تراریخته در اروپا
سازمان ایمنی غذای اتحادیه اروپا، پس از 10 سال مصرف چغندرقند تراریخته، برای دومین بار سلامت این محصول را تأیید کرد.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، سازمان ایمنی غذای اتحادیه اروپا متولی صدور مجوز سلامت و امنیت محصولات غذایی در اروپا است. این مرجع در سال 2006 چغندرقند تراریخته رقم H7-1 را مورد تأیید قرار داد و مجوز واردات این محصول را به اروپا از سال 2007 به مدت 10 سال صادر کرد.
این سازمان به تازگی با تایید نتایج قبلی ارزیابی های ایمنی زیستی چغندر قند تراریخته رقم H7-1، مجددا سلامت و ایمنی این محصول را برای استفاده به عنوان خوراک انسان و دام به طور مستقیم یا فراوری شده در اتحادیه اروپایی تایید کرد. رقم H7-1 چغندرقند تراریخته، مقاوم به علف کش است و در کشورهای کانادا و ایالات متحده آمریکا کشت و به اروپا صادر می شود.
تا کنون مجموعا بیش از 500 مجوز مصرف برای ارقام تراریخته مختلف شامل ذرت متحمل به علف کش، ذرت مقاوم به آفت، سویای متحمل به علف کش و پنبه مقاوم به آفت در اتحادیه اروپایی صادر شده است. سلامت محصولات تراریخته در اروپا توسط سازمان ایمنی غذای اتحادیه اروپا بررسی و مجوز مصرف آن ها صادر می شود. براساس مجوزهای صادر شده محصولات تراریخته در همه 28 کشور عضو اتحادیه اروپایی به مصرف می رسند.
سطح زیر کشت محصولات تراریخته در قاره اروپا در سال 2016 نسبت به سال 2017، 17 درصد افزایش یافت و چهار کشور اروپایی اسپانیا، پرتغال، چک و اسلواکی در سال 2016 میلادی مجموعا بیش از 136 هزار هکتار را زیر کشت ذرت تراریخته بردند. اروپا از بزرگترین مصرف کننده های محصولات تراریخته در جهان است و علاوه بر کشت این محصولات سالانه مقادیر زیادی از انواع محصولات تراریخته را وارد می کند. 28 کشور عضو اتحادیه اروپایی سالانه بیش از 30 میلیون تن سویای تراریخته از قاره آمریکا وارد می کنند.
منبع: EFSA JOURNAL
تایید سازمان ایمنی غذای اتحادیه اروپا، پس از 10 سال مصرف چغندرقند تراریخته و تایید سلامت این محصول تراریخته برای دومین بار خود جوابی است در خور توجه برای منتقدان بی علم این محصولات سالم.
طبق آمار نیاز کشور به این محصول حدود 2 میلیون و 200 هزارتن است که یک میلیون و 525 هزارتن آن امسال در کشور تولید می شود؛ بنابراین حدود 700 هزارتن نیاز به واردات وجود دارد.