ستاری: نباید از فرآیند تبدیل علم و فناوری به ثروت عقب بمانیم
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: امروز کشورهای پیشرفته جهان در جهت تبدیل علم و فناوری به ثروت حرکت می کنند و موفقیت هایی کسب کرده اند که ایران نیز باید از دنیا عقب نماند.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، سورنا ستاری روز شنبه در آیین رونمایی از داروی ضد سرطان نئوفور که در شرکت سیناژن برگزار شد، با اشاره به اینکه فارغالتحصیلان مهندسی کشورمان تقریبا معادل امریکا است از عدم تاثیرگذاری این ظرفیت بر تولید ناخالص داخلی ابراز تاسف کرد.
وی گفت: بیش از 4 میلیون و 700 هزار دانشجو در داخل کشور، ظرفیتی خارقالعاده برای رشد تولید ناخالص داخلی است، اظهار کرد: این رشد بر روی GDP کشور تاثیر چندانی نداشته است. در حالی که تعداد فارغالتحصیلان مهندسی کشورمان تقریبا معادل امریکا است.
ستاری، مهمترین لازمه تحقق صنایع از جمله در حوزه زیست فناوری را بهرهمندی از ظرفیت نیروی انسانی خلاق و تحصیلکرده دانست و عنوان کرد: علیرغم بهرهمندی از بیش از ۴.۷ میلیون دانشجو و تربیت نیروی انسانی فعال در حوزه مهندسی همپای کشورهای پیشرفته دنیا بهرهمندی از این ظرفیت خارق العاده در حوزه صنعت محقق نشده است. به واسطه سیطره اقتصاد منبعمحور، جای صنعت از وجود چند کارخانه فراتر نرفته است و کارخانهها ظرفیتی برای بهرهمندی از این توانمندی در ارتقا، ماشین سازی، توسعه و رقابت با پیشرفتهای علمی و فناوری ندارند.
وی ادامه داد: اکنون اما با تکیه بر توانمندی نیروی انسانی خلاق و تحصیلکرده ظرفیت شکل گیری صنعتی پویا در حوزه زیست فناوری فراهم شده است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، توسعه صنعت زیست فناوری کشور را مستلزم حمایت از فعالان این حوزه بر مبنای زیست بوم کارآفرینی و نوآوری دانست و گفت: خوشبختانه روند کسب درآمد و ایجاد ارزش افزوده شرکتهای فعال حوزه زیست فناوری اکنون به رشد قابل توجهی رسیده است که قدرت و توانمندی کشور در ایجاد شرکتهای مبتنی بر دانش و خلاقیت نیروی انسانی به جای بهرهمندی از سرمایههای فیزیکی را نشان میدهد.
ستاری، شرکت دانشبنیان سیناژن را یکی شرکتهای پیشرو زیست فناوری در منطقه دانست و افزود: یک شرکت دانش بنیان بخش خصوصی توانسته است به شرکتی پیشرو در زیست فناوری منطقه بدل شود و می تواند با بدل شدن به الگویی برای دیگر شرکتها و جوانان تحصیلکرده، راه را برای توسعه زیست فناوری کشور هموار کند.
وی افزود: چنین ظرفیت های باید مورد حمایت قرار گرفته و آموزش های کاربردی در جهت تبدیل آموزش به ثروت و اقتصاد ارائه شده و این موضوع در دستور کار قرار گیرد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت:تربیت مهندس و فناور در حوزه بیوتکنولوژی را باید از دانشگاه ها انتظار داشته باشیم چراکه ضرورت دارد دانش طراحی را فراگرفته و اجرایی کنیم.
وی با بیان اینکه بعد از انقلاب در ایران با رشد 40 برابری دانشجویان مواجه بودیم، افزود: با حمایت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اکنون در حوزه بیوتکنولوژی شاهد پیشرفت های چشمگیری هستیم ولی این مقدار کافی نیست.
ستاری افزود: قدرت دانش فنی در این واحد تولیدی دارویی بسیار حائز اهمیت بوده و با اتکا به این امر در منطقه و حوزه بیوتکنولوژی پیشتاز است.
داروی ضدسرطان نئوفور ظهر شنبه با حضور معاون اول رییس جمهوری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و وزیران بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و صنعت، معدن و تجارت در واحد تولیدی سیناژن البرز رونمایی شد.
به گزارش ایرنا، این دارو برای نخستین بار در کشور ساخته شده و برای پیوند مغز استخوان کاربرد دارد. میزان سرمایه گذاری برای تولید این دارو ٨٠٠ میلیارد ریال است و برای ٢٥٠ نفر نیز اشتغال مستقیم ایجاد کرده است. ظرفیت تولید سالانه این کارخانه ٤٠ میلیون ویال داروهای خوراکی و ٢٠٠ میلیون ویال داروی بیماری های خاص است. قیمت وارداتی این دارو ٢٨ میلیون تومان است که با تولید آن در داخل به ٩میلیون و ٢٠٠ هزار تومان کاهش می یابد.
در آیین رونمایی از این دارو همچنین اعلام شد که شرکت دارویی سیناژن توانسته برای نخستین بار در تاریخ تولید دارو در کشور گواهینامه استاندار تولید بهینه دارو اروپا جی.ان.پی را دریافت کند.
معاون اول رییس جمهوری در ادامه سفر یک روزه خود به استان البرز، ظهر شنبه واحد تولیدی زیست دارو دانش را به بهره برداری رساند. در جریان بهره برداری از این واحد تولیدی که در شهرک صنعتی بهارستان کرج واقع است، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت و سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون اول رییس جمهوری را همراهی می کردند.
ظرفیت تولید این واحد 5 میلیون عدد انواع قرص سیستم ایمنی، 25 هزار عدد نوترکیب و دیگر داروها است که قابلیت صادرات را به کشورهای خاورمیانه دارد. بر اساس این گزارش، این واحد تولیدی با سرمایه گذاری هزار و 50 میلیارد ریال ایجاد شده و برای 130 نفر به طور مستقیم شغل ایجاد کرده است.
معاون اول رییس جمهوری در بدو ورود به استان البرز از پروژه ملی احداث ادامه بزرگراه همت بازدید کرد و در جریان پیشرفت این پروژه قرار گرفت.
افتتاح واحد تولیدی با 10 خط مدرن تولید فرآورده های غذایی و حجیم شده در شهرک صنعتی البرز با ایجاد 1500 شغل جدید از پروژه هایی بود که با حضور جهانگیری به بهره برداری رسید.
جهانگیری در ادامه این سفر اکنون به شهرک صنعتی بهارستان کرج رفته تا چند پروژه تولیدی را در این شهرک صنعتی به بهره برداری برساند و پس از آن نیز در شرکت تولید دارو سیناژن حضور می یابد.
معاون اول رییس جمهوری که ریاست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را نیز بر عهده دارد، عصر امروز همچنین در نشست شورای اداری استان البرز با رویکرد اقتصاد مقاومتی حضور می یابد.