مقاله_فرآوردههای تراریخته و روشهای نوین شناسایی آنها
در این قسمت از بررسی مقالات مربوط به مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته، به معرفی مقاله فرآوردههای تراریخته و روشهای نوین شناسایی آنها به نویسندگی دکتر معصومه اطهری نیا – عضو هیات علمی پژوهشگاه استاندارد، پژوهشکده غذایی و فرآوردههای کشاورزی، گروه پژوهشی میکروبیولوژی و بیولوژی، پرداخته ایم.
در ادامه چکیده مقاله آمده است:
به دلیل افزایش جمعیت در سالهای آتی، تامین غذای کافی بزرگترین مشکل جهانی محسوب میشود و به نظر میرسد یکی از راههای برآورده کردن این نیاز تولید فرآوردههای تراریخته است. فرآوردههای تراریخته فرآوردههایی هستند که با استفاده از زیستفناوری مدرن جهت ایجاد یا افزایش یک صفت مطلوب نظیر افزایش مقاومت نسبت به علفکشها یا بهبود خصوصیات تغذیهای ایجاد میشوند. از مزایای فرآوردههای تراریخته میتوان به ایجاد مقاومت آنها در برابر آفات، بیماریها و تنشهای غیرزیستی اشاره کرد. با توجه به اینکه ایران یکی از کشورهای عضو پروتکل بینالمللی ایمنی زیستی (کارتاهنا) است و مراجع ذیصلاح قانونی، متولی تشخیص اقلام تراریخته و ارزیابی ایمنی آنها هستند، از اینرو شناسایی و بررسی ایمنی این فرآوردهها از اهمیت خاصی برخوردار است. در این مقاله سعی شده است روشهای نوین شناسایی و ردیابی فرآورههای تراریخته مورد بررسی قرار گیرد.
علاقه مندان می توانند متن کامل مقاله را از اینجا دریافت کنند.