تشویق و ابقای مدیران میانی با احراز ناتوانی و یا تمرد از قانون

دیروز طی کنفرانس مطبوعاتی با عنوان “رونمایی از آخرین گزارش وضعیت محصولات تراریخته جهان و ایران” که در دفتر نشریه خراسان برگزار شد، دکتر بهزاد قره‌یاضی رئیس انجمن ایمنی زیستی و رئیس مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران ضمن ارائه آخرین وضعیت مهندسی ژنتیک…

دیروز طی کنفرانس مطبوعاتی با عنوان "رونمایی از آخرین گزارش وضعیت محصولات تراریخته جهان و ایران" که در دفتر نشریه خراسان برگزار شد، دکتر بهزاد قره‌یاضی رئیس انجمن ایمنی زیستی و رئیس مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران ضمن ارائه آخرین وضعیت مهندسی ژنتیک در جهان و ایران دلایل پس‌رفت مهندسی ژنتیک کشاورزی در چند سال گذشته را تشریح کرده و سپس به سوالات رسانه‌های مختلف پاسخ داد. خلاصه‌ای از این گزارش در خبر قبلی در همین سایت منتشر شده است.
قره‌یاضی با تشریح دلایل پس‌رفت بیوتکنولوژی در هفت سال گذشته افزود: " در حالی‌که آفریقای جنوبی، مصر و بورکینافاسو در حال تولید محصولات تراریخته هستند و کشورهایی مانند اوگاندا، کنیا و نیجریه هم در حال اجرای آزمایشات مزرعه‌ای محصولات تراریخته برای تولید انبوه هستند، در کشور ما با وجود تصویب قانونی که یکی از مترقی‌ترین قوانین ایمنی زیستی در جهان است از اجرای قانون جلوگیری می‌شود. این مسئله از ناتوانی مدیران میانی و یا تمرد از قانون نشئت می‌گیرد.
به عنوان مثال دکتر خیام نکویی رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی وزارت جهاد کشاورزی در اسفند ماه سال 86 در یک مصاحبه‌ی مطبوعاتی با خبرگزاری ایسنا وعده احداث نخستین گلخانه گیاهان ترانس‌ژنتیک (تراریخته) در سه ماهه اول سال 1387 را داد ولی اکنون بعد از گذشت 4 سال حتی کلنگ این گلخانه هم زده نشده است. در خبری دیگر در سال 87 وی اعلام می‌کند که "ما سه محصول تراریخته آماده کشت در کشور داریم". اینها همه ادعاهای خلاف واقع هستند."
وی در ادامه گفت: " در حالی که کشور ما از نظر تولید علم در زمینه مهندسی ژنتیک کشاورزی در کل منطقه رتبه اول را دارد اما کشورهایی مثل اوگاندا، بنگلادش، کنیا و نیجریه آزمایشات مزرعه‌ای محصولات تراریخته را انجام می‌دهند و در ایران با تمرد در مقابل قانون از انجام هر نوع آزمایش‌های مزرعه‌ای محصولات ترایخته جلوگیری می‌شود."
در ادامه قره‌یاضی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. یکی از سوالات مطرح شده در مورد آخرین وضعیت آزمایش‌های انجام شده در مورد سلامت محصولات تراریخته در جهان بود. قره‌یاضی گفت: " امروزه بیش از 10 برابر همه تولیدات کل کشور ما، محصولات تراریخته در جهان تولید می‌شود ولی تاکنون خبری ناشی از اثرات سوء مصرف این محصولات منتشر نشده است. ما خودمان در ایران بیشترین مصرف کننده سویا و ذرت تراریخته وارداتی هستیم و مشکلی هم از نظر بهداشتی یا سلامتی ندیده‌ایم این در حالیست که سازمان بهداشت جهانی WHO اعلام کرده که سلامت این محصولات به دلیل گذراندن آزمایشات متعدد از سلامت محصولات غیر تراریخته بیشتر است. وقتی برای تولید این محصولات قانون تعیین می‌شود نشان‌دهنده این است که سلامت این محصولات بررسی شده است."
تهیه و تنظیم: نغمه عبیری
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.