رییس کانون پنبه و گیاهان لیفی خبر داد: تولید انبوه «پنبه تراریخته» مقاوم به آفت در آینده نزدیک
رییس کانون هماهنگی دانش و صنعت پنبه و گیاهان لیفی از تولید پنبه تراریخته مقاوم به بیماری و انواع علفکش در کشور با همکاری موسسه تحقیقات پنبه، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و موسسه تحقیقات آفات بیماریهای گیاهی خبر داد.
رییس کانون هماهنگی دانش و صنعت پنبه و گیاهان لیفی از تولید پنبه تراریخته مقاوم به بیماری و انواع علفکش در کشور با همکاری موسسه تحقیقات پنبه، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و موسسه تحقیقات آفات بیماریهای گیاهی خبر داد.
دکتر قربانعلی روشنی در گفتوگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)با بیان اینکه طرح تولید پنبه تراریخته یکی از فعالیتهای اصلی کانون هماهنگی دانش و صنعت پنبه و گیاهان لیفی است، گفت: از جمله ویژگیهای پنبه تراریخته مقاومت به بیماری و انواع علفکش است و در صورت استفاده از آن، بسیاری از هزینههای تولید این محصول کاهش مییابد.
وی افزود: با توجه به وجود دانش فنی پنبه تراریخته در موسسه تحقیقات پنبه، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و موسسه تحقیقات آفات بیماریهای گیاهی و توان دانشمندان داخلی در آینده نزدیک شاهد تولید انبوه پنبه تراریخته در کشور خواهیم بود.
رییس موسسه تحقیقات پنبه تصریح کرد: در این راستا فعالیتهای دیگری هم در کانون هماهنگی دانش و صنعت پنبه و گیاهان لیفی پیگیری میشود که میتوان به کاهش هزینهها ساخت ماشین مدرن برداشت پنبه و تولید محصول سالم اشاره کرد چرا که بسیاری از فرآوردههای حاصل از پنبه به صورت مستقیم و غیر مستقیم در زندگی مردم مورد استفاده قرار میگیرد.
روشنی با بیان اینکه در سال جاری بیش از 120 هزار سطح زیر کشت پنبه بوده است تصریح کرد: پنبه از گذشتههای خیلی دور هم به شکل نیمه صنعتی کشت و کار میشود اما در بخش برداشت پنبه که مهمترین بخش هزینهای آن محسوب میشود به صورت دستی صورت میگیرد که بزرگترین معضل کشت و کار این محصول است.
رییس کانون پنبه و گیاهان لیفی افزود: در این راستا به دنبال تولید ارقام پنبه قابل برداشت ماشینی هستیم که امیدواریم طی سالهای آینده به انجام برسد چرا که موسسه تحقیقات پنبه در این زمینه به موفقیتهای خوبی دست یافته است.
روشنی تصریح کرد: این طرح میان مدت که در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان یک طرح کلان تصویب شده نیازمند 800 میلیون تومان اعتبار است .
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران – تهران (ایسنا)
نظریه مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران: "اگرچه تولید انبوه هر نوع محصول تراریختهای در دوره مدیریت فعلی پژوهشکده نامحتمل و بعید است و در واقع مدیریت پژوهشکده بیوتکنولوژی مهمترین عامل پسرفت ایران در مهندسی ژنتیک و استفاده از محصولات تراریخته طی 7 سال گذشته محسوب میشود اما مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی از ورود بازیگران جدید و تقاضا و علاقمندی برای توسعه و استفاده از محصولات تراریخته استقبال میکند و آمادگی کامل خود را برای تامین بذر پنبه تراریخته و انجام مراحل آزمایشات مزرعهای و ایمنی زیستی و ارائه مشاوره به مسئولین محترم در وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاههای دولتی و بخش خصوصی اعلام میکند."