غیبت وزرا در جلسه شورای عالی ایمنی زیستی

خبرگزاری موج (۲۶ فروردین ۱۳۹۱ )- رییس انجمن ایمنی زیستی گفت: هفته گذشته در حالی جلسه شورای عالی ایمنی زیستی تشکیل شد که وزرای مربوطه در این نشست غایب بودند.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4

خبرگزاری موج (۲۶ فروردین ۱۳۹۱ )- رییس انجمن ایمنی زیستی گفت: هفته گذشته در حالی جلسه شورای عالی ایمنی زیستی تشکیل شد که وزرای مربوطه در این نشست غایب بودند.

دکتر بهزاد قره‌یاضی، بنیان‌گذار پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و رییس انجمن ایمنی زیستی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با بیان این مطلب اظهار داشت: طبق قانون جلسه شورای عالی ایمنی زیستی باید با حضور وزرای جهاد کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم و تحقیقات و فن آوری تشکیل شود.

وی افزود: همچنین رییس سازمان حفاظت از محیط زیست، اعضای حقیقی و ناظرینی از مجلس شورای اسلامی دیگر اعضای این شورا هستند.

قره‌یاضی خاطر نشان ساخت: در جلسه شورای عالی ایمنی زیستی نمایندگان وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و علوم، تحقیقات و فناوری و برخی دیگر از اعضا، ایراداتی به پیش نویس آیین نامه اجرایی قانون ایمنی زیستی وارد کردند.

وی گفت: بر اساس تصمیم رییس شورای عالی ایمنی زیستی یعنی معاون اول رییس جمهور، مقرر شد این افراد امروز در دفتر رییس سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل جلسه داده و به بازنگری پیش نویس بپردازند.

رییس انجمن ایمنی زیستی تصریح کرد: پس از بازنگری پیش نویس، آیین نامه اجرایی بوسیله رییس جمهور یا رییس شورای ایمنی زیستی ابلاغ خواهد شد.

کلیات پیش نویس مورد اختلاف وزارتخانه‌های مرتبط

قره‌یاضی در پاسخ به این نکته که ایرادات وارده به پیش نویس آیین نامه اجرایی قانون ایمنی زیستی چه بود، گفت: وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و علوم، تحقیقات و فن آوری ایرادات کلی به پیش نویس تهیه شده وارد کرده اند.

وی افزود: جزئیات دقیقی از نظرات اصلاحی این وزارتخانه‌ها در دست نیست. رییس انجمن ایمنی زیستی اذعان داشت: به نظر می‌رسد وزارت جهاد کشاورزی از مداخله بیش از حد دبیرخانه شورای عالی ایمنی زیستی در اموری که به صورت ذاتی جز وظایف نهادینه این وزارتخانه است، چندان خوشنود نیست.

وی ادامه داد: همچنین وزارت جهاد کشاورزی به دلیل تحقیق بیش از حد جایگاه مرجع ملی که طبق ماده 11 قانون ایمنی زیستی به عهده وزارت جهاد کشاورزی است، با کلیات این پیش نویس از پایه و اساس مخالفت دارد.

قره‌یاضی تاکید کرد: البته بهتر است دلایل مخالفت وزارتخانه‌های مختلف با پیش نویس آیین نامه اجرایی قانون ایمنی زیستی را از خود آنها سئوال کرد.

تمرد مستمر وزارت امور خارجه از اجرای قانون ایمنی زیستی، از نظرها مغفول مانده است

رییس انجمن ایمنی زیستی با اشاره به مغفول ماندن بررسی دلایل تمرد مستمر وزارت امور خارجه طی 7 سال گذشته از اجرای قانون ایمنی زیستی، گفت: در این مدت وزارت امورخارجه از واگذاری مرجعیت ملی به وزارت جهاد کشاورزی امتناع کرده است.

وی خاطر نشان ساخت: جای تاسف و تعجب است در حالی که سال جاری به نام سال تولید ملی نام‌گذاری شده است، همچنان شاهد استمرار پافشاری دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی و تصویب مقرراتی که بازدارنده تولید ملی، هراس افکن و نگرانی آفرین بوده، هستیم.

قره‌یاضی اظهار داشت: در حالی که با استناد به نبود آیین نامه اجرایی قانون ایمنی زیستی جلوی تولید ملی محصولات تغییر یافته ژنتیکی (تراریخته) به طور کامل گرفته شده است و حتی در بسیاری از موارد تصویب طرح‌های پژوهشی نیز در این بخش دچار اختلال شده است، هیچ کس پاسخگوی این موارد نیست. وی ادامه داد: سالانه بین 3 تا 5 میلیارد دلار محصول تراریخته آماده مصرف وارد ایران می‌شود و بدون اطلاع مردم در بازار توزیع می‌شود.

رییس انجمن ایمنی زیستی افزود: رییس سازمان حفاظت محیط زیست چندی پیش در رسانه‌ها از واردات قاچاق 50 نوع محصول تراریخته به کشور خبر داده بود که صد البته این خبر فاقد عنصر واقعیت است، اما معلوم نیست به چه دلیل در شورای ملی ایمنی زیستی با موضوع واردات این محصولات در عین مقابله با تولید داخلی، واکنش خاصی دیده نمی‌شود.

انجمن‌های علمی با آیین نامه‌های بازدارنده تولید داخلی مخالفند

قره‌یاضی اذعان داشت: برخی انجمن‌های علمی و دانشمندان مستقل با هر نوع آیین نامه‌ای که بازدارنده تولید داخلی باشد یا فراتر از قانون محدودیت‌های غیرقانونی برای تحقیقات به ویژه آزمایش‌ها میدانی فراهم کند، مخالفند.

وی ادامه داد: این انجمن‌ها از رییس شورای عالی ایمنی زیستی تقاضا دارند تا پیش از شنیدن مستقیم نظرات این مجموعه‌های علمی از اتخاذ هر تصمیمی خودداری کند.

رییس انجمن ایمنی زیستی خاطر نشان ساخت: پیش نویس حاضر در صورت تصویب علاوه بر بازدارندگی کامل برای پژوهش، علم مهندسی ژنتیک و زیست فن آوری جدید را در کشور با مشکلات جدی مواجه می‌کند.

وی اضافه کرد: این پیش نویس در نظام بازرگانی خارجی و دسترسی به مهمترین اقلام استراتژیک غذایی مورد نیاز کشور، یعنی روغن نباتی، علوفه و خوراک دام، اختلالات جدی ایجاد خواهد کرد.

تهیه و تنظیم: لیلا مرگن        

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.