سند جامع بیوتکنولوژی صنعت نفت تدوین شد

خبرگزاری ایسنا- معاون پژوهشی و فناوری وزیر نفت از تدوین سند جامع بیوتکنولوژی صنعت نفت که توسط دو پژوهشگاه ژنتیک و صنعت نفت به انجام رسیده است، خبرداد.

معاون پژوهشی و فناوری وزیر نفت از تدوین سند جامع بیوتکنولوژی صنعت نفت که توسط دو پژوهشگاه ژنتیک و صنعت نفت به انجام رسیده است، خبرداد.
دکتر محمدرضا مقدم که در نشستی پس از بازدید جمعی از مدیران و پژوهشگران صنعت نفت از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، سخن می‌گفت، اظهارکرد: چند سند در زمینه هایی از جمله کاتالیست، مواد شیمیایی و دکل‌های حفاری تدوین شده و همچنین سند جامع زیست فناوری صنعت نفت و الزامات اجرائی آن توسط پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و پژوهشگاه صنعت نفت با همکاری ستاد توسعه زیست فناوری کشور تکمیل و تدوین شده است.
در این بازدید اعضای هیات علمی پژوهشگاه ژنتیک تصویر اجمالی از فعالیت‌های کاری خود را در خصوص موضوعاتی همچون بهره‌گیری از میکروارگانیسم‌ها، تولید دیزل زیستی، حذف ترکیبات گوگردی از مشتقات نفت خام و گاز طبیعی و بهره‌گیری از گیاهان جهت حذف آلاینده‌ها ارایه دادند.
معاون پژوهشی وزیر نفت نیز با مهم برشمردن توسعه زیست فناوری در صنعت نفت اظهار کرد: حرکت موثر دراین زمینه، نیازمند داشتن برنامه کاری مشخص و امکاناتی اعم از سرمایه انسانی، تجهیزات و زیرساخت‌های لازم است.
وی همچنین ضعف برخی پژوهش‌های انجام شده را بی‌توجهی به مشتری نهایی و نیازهای آن، همچنین "چند صدایی" در انجام پژوهش‌ها عنوان و تصریح کرد: "یک صدایی" در پژوهش با هدف تامین نیازهای مشتری و تمرکز بر اولویت‌ها، نیاز اصلی در به ثمر رساندن پژوهش و فناوری در این بخش است.
به گفته وی همچنین علت عدم موفقیت در این حوزه موازی کاری و نقطه‌ای کار کردن در حوزه پژوهش و فناوری، سیاست‌ها و استراتژی‌های مختلف و داشتن نظام فردی در کارها است.
مقدم تاکید کرد: باید ساختارها تغییر کند و گرایش به شبکه‌ای کار کردن را تقویت کنیم . اگر همه موارد یعنی قطب علمی، مرکز فناوری، توسعه دهنده‌ها، کاربران و بالاخره شرکت‌های متقاضی وظایف مشخصی در سند داشته باشند، همه چیز از ابتدا روشن و شفاف است و هرکس وظیفه خویش را می‌داند. پس ازآن با توسعه هر فناوری کاربران با اطمینان از شاکله و سابقه فناوری و با توجه به نیازشان نسبت به استفاده ازآن در بعد تجاری اقدام خواهند کرد.
در ادامه، بر اساس تصمیمات گرفته شده و تاکید معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت و با توجه به سوابق و اسناد فرادستی، مقرر شد سند زیست فناوری نفت با حضور ارکان پژوهشی تدوین شود.
به گزارش ایسنا سند پژوهشی زیست فناوری نفت با همکاری مشترک بین پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و پژوهشگاه نفت انجام خواهد شد. همچنین سند یاد شده ظرف یک ماه آینده تدوین و برای طی مراحل اجرایی به معاونت پژوهش فناوری وزارت نفت ارسال خواهد شد.
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) کد خبر:  91050402779
 
مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران: گفتنی است رئیس ستاد زیست فناوری کشور که در عین حال بیش از هفت سال است که به طور همزمان ریاست پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری را نیز عهده‌دار است اکنون به جای پاسخگویی در مورد عدم اجرای سند ملی زیست فناوری و ارائه حتی یک محصول "حاصل از مهندسی ژنتیک" در اقدامی که از سوی منتقدان وی "فرار به جلو" قلمداد می‌شود به دنبال "تجدید نظر و بازنگری در سند ملی زیست فناوری و سرگرم کردن مسئولین با عناوینی همچون "سند جامع"، "برنامه راهبردی" و غیره است. بر اساس طرح ممیزی مهندسی ژنتیک کشاورزی در ایران که گزارش آن به تایید معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری هم رسیده است، "هم اندیشی نخبگان و متخصصین کشور برای بررسی نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها در مورد نامناسب بودن مدیریت بیوتکنولوژی کشور به طور عام و مدیریت بیوتکنولوژی کشاورزی به طور خاص به اجماعی مناسب رسید". عدم شفافیت در هزینه کرد اعتبارات ستاد توسعه زیست فناوری کشور، توزیع سلیقه‌ای این اعتبارات بین چند دانشگاه و چهره همراه به طور عمده در تهران و توزیع قطره چکانی در دانشگاه‌های شهرستانی، عدم واکنش به فناوری هراسی و دانایی ستیزی در رسانه‌های دولتی و ملی در مورد بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک و حتی همراهی و هماهنگی با آنها از جمله انتقادات منتقدین به این مدیر میانی در وزارت علوم تحقیقات و فناوری است.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.